HTC:n ongelmat jatkuvat: lokakuun myyntiluvuissa huima pudotus

4
Teemu Laitila

HTC:n ongelmat jatkuvat: lokakuun myyntiluvuissa huima pudotus
Taiwanilainen puhelinvalmistaja HTC ei onnistu nousemaan suosta, johon yhtiö on viimeisen vuoden aikana vajonnut. Yhtiö julkisti juuri lokakuun taloudelliset lukunsa, joiden perusteella liikevaihto jäi alle puoleen edellisvuodesta.

HTC:n mukaan liikevaihto ylsi lokakuun aikana 588 miljoonaan dollariin eli noin 434 miljoonaan euroon. Viime vuoden lokakuussa liikevaihto oli 1,5 miljardia dollaria eli 1,1 miljardia euroa. Eroa viime vuoteen kertyy siis 60 prosenttia. Nykyisellä tahdilla HTC ei tule saavuttamaan vuoden viimeisen neljänneksen tulostavoitteitaan.

Syy heikkoon menestykseen liittynee HTC:n Windows Phone -panostukseen. Yhtiö ei ole julkaissut keväällä esitellyn One-sarjan jälkeen mitään merkittäviä tuoteuutuuksia. Myös HTC:n asiakkaat ovat todennäköisesti odottaneet yhtiön Windows Phone -laitteita, jotka saapuvat Suomessakin myyntiin marraskuun puolivälin paikkeilla.Vaikka HTC:llä on vihdoin jotain uutta myytävää, Windows Phone 8X:n ja 8S:n menestyminen suurissa määrin tulee olemaan erittäin vaikeaa, sillä yhtiö joutuu kilpailemaan Windows Phone -markkinoista tällä hetkellä ainakin Nokian ja Samsungin kanssa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia C02 – hinta laskenut -23%

Nokia C02
79 € Prisma Verkkokauppa
98 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 103 €

Motorola Moto E13 – hinta laskenut -22%

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -17%

Realme 11 (5G)
256 € Bigbox
353 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 309 €

Realme 10 – hinta laskenut -16%

Realme 10
192 € CDON
229 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 228 €

Kommentit (4)

Anonyymi käyttäjä
Pena1333 (vahvistamaton)

1

Nyt 70% markkinaosuuden omaavassa Android-leirissä on enää Samsung joka tekee voittoa. Muut Android valmistajat tekevät tappiota.

Mahtava business, eikös vaan? Ja silti jotkut itkevät, että Nokian olisi pitänyt valita Android.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

2

@ "Pena1333":

Onko jokin looginen päättelyketju saanut sinut päätymään siihen tulokseen, että huipputason teknistä ja tuotannollista osaamista omaava Nokia ei olisi voinut pärjätä kilpailussa HTC:tä, LG:tä ja muita pieniä Android-valmistajia paremmin, tai vaikkapa kilpailla itse Samsungin kanssa menestyksekkäästi markkinoiden kärkipaikasta?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
s730 (vahvistamaton)

3

HTC ei ole missään suossa tuo 588 oli vain normaalia paljon parempi tulos mitä on aikaisemmin ollut ja tämä nykyinen taas suht normaalia.Mitä se aina täytyy kaikki asiat kääntää väärinpäin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

4

3@
Uutisen mukaan lokakuun liikevaihto oli 433 miljoonaa euroa (588 miljoonaa dollaria, vuosi sitten yli puoltoista kertainen), ei siis mikään tulos.Ilmeisesti tulos tuolla liikevaihdolla ei kovin hyvä jos yksittäisen kuukauden liikevaihdon laskusta annetaan tulosvaroitusta.
Eikä tuosta edellisestä osrista ole kovinkaan pitkäaika.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.