Tässä on Androidin kuntoilusovellusten TOP5

Sami Koivunen

Tässä on Androidin kuntoilusovellusten TOP5
Urheilun ystäville yksi älypuhelimen hienoimmista ominaisuuksista on mahdollisuus tarkkaan ja yksityiskohtaiseen kuntoliikuntaseurantaan. Perinteisen kuntoilusovelluksen tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat GPS-seuranta lenkistä ja yksityiskohtaiset nopeus- ja reittitiedot. Plussaa tuovat sosiaalisen median hyödyntäminen ja syketietojen saaminen lisälaitteiden avulla.

Markkinoita ovat hallinneet jo pitkään pari tunnettua ja suosittua sovellusta, mutta myös näiden sovellusten takaa löytyy mielenkiintoisia sovelluksia.

Endomondo Sports Tracker

Endomondo lienee yksi Androidin tunnetuimmista sovelluksista. Endomondon ilmainen versio on jo hyvin kattava peruskäyttäjälle, sillä se sisältää kaikki tarvittavat perusominaisuudet omien urheilusuoritusten tarkkailuun. Sosiaalisen median ystäville Endomondo tarjoaa kattavasti mahdollisuuksia jakaa suorituksia esimerkiksi Facebookissa ja integrointia useille eri lisälaitteille ja -sovelluksille kuten älykelloille.Pro-versiolla Endomondoon saa lisäominaisuuksia muun muassa lisägraafien, erilaisten kunto-ohjelmien ja virransäästötilan muodossa. Lisäksi maksullisella versiolla on mahdollista luoda erilaisia tavoitteita, joiden toteutumista Endomondo seuraa.

Lataa Endomondo Sports Tracker Google Play -kaupasta

Lataa Endomondo Sports Tracker PRO Google Play -kaupasta

Hinta: Ilmainen (Pro-versio 4,99e)

Latauskerrat: 5 - 10 miljoonaa

Tähdet: 5/5

Runtastic

Runtastic tarjoaa monipuolisesti sovelluksia erilaisiin kuntoilumuotoihin. Esimerkiksi punnerrusten ja leuanvetojen kehittämiseen Runtastic tarjoaa oman maksullisen sovelluksen harjoituksia motivoimaan. Lisäksi Runtastic tarjoaa kymmeniä vastaavanlaisia kuntoilusovelluksia jonkin tietyn liikkeen tai osa-alueen kehittämiseen. Runtasticin perussovelluksena voidaan kuitenkin pitää juoksuun ja fitnessiin painottuvaa Runtastic Running & Fitness -sovellusta.

Runtastic Running & Fitness tarjoaa kuntoilusovelluksen peruskuntoiluun kuten juoksuun, hölkkään, kävelyyn ja pyöräilyyn. Lisäksi sovellus tarjoaa integroinnin esimerkiksi MyFitnessPal- ja Life Fitness -sovelluksiin.

Lataa Runtastic Running & Fitness Google Play -kaupasta

Lataa Runtastic PRO Google Play -kaupasta

Hinta: Ilmainen (Pro-versio 4,99e)

Latauskerrat: 1 - 5 miljoonaa

Tähdet: 4,5/5

Sports Tracker


Muiden kuntoilusovellusten tavoin Sports Tracker mittaa reitti-, nopeus- ja syketiedot käyttäjältä. Kattavat verkkosivut tukevat käyttäjää ja antavat monipuolista tietoa lenkeistä. Harjoituksista voi saada äänipalautetta ja käyttäjätilin urheilusuoritukset on helppoa jakaa sosiaalisessa mediassa.

Erikoisuutena Sports Tracker mainostaa erikseen myytävää Sports Tracker -sykevyötä, jonka voin integroida Android-sovelluksesta saataviin tietoihin. Harjoitusten aikana otetut valokuvat yhdistetään myös lenkeistä saataviin kokonaistietoihin.

Sports Trackerin Android-sovelluksen kautta on helppoa seurata oman profiilin lenkkihistoriaa ja seurata myös Sports Trackeria käyttävien kavereiden suorituksia. Laajan käyttäjäkunnan ansiosta on mahdollista löytää uusia lenkkipolkuja ja seurata lähellä lenkkeilevien suorituksia.

Lataa Sports Tracker Google Play -kaupasta

Hinta: Ilmainen

Latauskerrat: 1 - 5 miljoonaa

Tähdet: 4/5

Zombies, Run!

Zombies, Run! -sovellus perustuu koukuttavaan ajatukseen tuoda pelien tarinankerronta mukaan arjen lenkkeilyyn. Tällä hetkellä Zombien pakoonjuoksussa on menossa toinen kausi, jonka kerrotaan olevan aiempaa monipuolisempi.

Sovelluksesta on myös esimerkiksi Zombies, Run! 5k Training -versio, joka opastaa kävelyn, hölkän, juoksun ja venyttelyn avulla käyttäjää juoksemaan viiden kilometrin matkan.

Kun käyttäjä aloittaa lenkkeilyn, niin sovellus käyttää kuulokkeita välittämään tietoa lähellä laahustavista zombeista. Voimistuva ähkintä kannustaa lenkkeilijää kiihdyttämään vauhtiaan ja juoksemaan zombeilta karkuun. Pelin ideana on, että pelaaja kerää juostessaan automaattisesti tarvikkeita kuten lääketarvikkeita, akkuja ja ammuksia. Kotiin päästyään pelaaja voi päättää, mihin käyttökohteeseen antaa keräämänsä tarvikkeet.


Lataa Zombies, Run! Google Play -kaupasta

Hinta: 3,49e

Latauskerrat: 100 000 - 500 000

Tähdet: 3/5

SportsTracker (by STL)

STL:n SportsTracker mahdollistaa helposti esimerkiksi lumilautailun, purjehduksen ja hiihdon seuraamisen ja lenkkien tietojen tallentamisen. Sovellus kannustaa käyttäjää rikkomaan omia ennätyksiään ja tarjoaa siihen sopivat työkalut.

SportsTracker tarjoaa yksinkertaisen käyttöliittymän sinisen korostuksella. Sovelluksessa on mahdollisuus tarkkailla harjoituksia kalenterimuodossa ja tarkkailla lenkkien aikana vaikkapa pelkästään syketietoja.

STL:n kuntoilusovelluksen ilmainen versio ei tarjoa mahdollisuutta tietojen lähettämiselle tai reaaliaikaista seurantaa.

Lataa SportsTracker (by STL) Google Play -kaupasta

Lataa SportsTracker PRO Google Play -kaupasta

Hinta: Ilmainen (Pro-versio 0,99e)

Latauskerrat: 100 000 - 500 000

Tähdet: 3/5


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Motorola Edge 30 Neo – hinta laskenut -23%

Motorola Edge 30 Neo
199 € Proshop
217 € RDE.FI
260 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 282 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.