Maailman suurin operaattori tuo markkinoille omia Android-puhelimia

Manu Pitkänen

Maailman suurin operaattori tuo markkinoille omia Android-puhelimia
Asiakasmäärillä mitattuna maailman suurin teleoperaattori China Mobile tuo Kiinan markkinoille yhtiön omalla brändillä myytäviä puhelimia. Kiinassa Android on kovassa huudossa ja niinpä myös China Mobile päätti ottaa sen käyttöön puhelimissaan.

Yhteensä noin 740 miljoonan tilaajan asiakaspohjalla toimiva yritys tuo kiinalaisten saataville niin ison kuin edullisenkin Android-puhelimen. Ensinnä mainittu on mallinimeltään M701. Hisensen valmistamassa laitteessa on viiden tuuman näyttö ja MediaTekin neliytiminen 1,2 gigahertsin suoritin. Hintaa laitteella on 1299 yuania (n. 160 euroa). M601 on näytön puolesta tuuman verran pienempi ja suoritinytimiä on kaksi kappaletta. Hintaa sillä on vain 499 yuania (n. 61 euroa). Puhelimista löytyy Lingxi, joka on käytännössä kiinalaisten kehittämä Siri.

IDC:n analyytikko James Yan arvioi China Mobilen tavoitteena olevan laajentuminen koko viestintäketjuun. Yhtiö on jo esitellyt omia mobiilipalveluita ja se hallinnoi omaa verkkoa. Nyt oli aika tuoda markkinoille China Mobile -brändättyjä älypuhelimia.Voi myös olla, että China Mobilen tavoitteena on kasvattaa 3G-asiakkaiden määrää, joka oli kesällä raportoitujen tietojen mukaan 129,40 miljoonaa kappaletta. Lukema on vähäinen verrattuna yhtiön matkapuhelinasiakkaiden määrään. Omat puhelimet voivat vähentää entisestään tarvetta löyttäytyä kimppaan Applen kanssa. 3G-tilaajien määrän kasvatuksen on arveltu olevan yksi päämotiiveista miksi China Mobile ottaisi iPadin tai iPhonen valikoimiinsa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C30 – hinta laskenut -39%

Realme C30
84 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 136 €

Motorola Moto G73 – hinta laskenut -38%

Motorola Moto G73
119 € DNA
168 € Power
169 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 191 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -25%

Sony Xperia 1 V
999 € Verkkokauppa.com
999 € Gigantti
999 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1330 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.