FT: Amazon valitsi puhelinkumppanikseen HTC:n

Manu Pitkänen

FT: Amazon valitsi puhelinkumppanikseen HTC:n
Talouslehti Financial Timesin mukaan (maksumuuri) HTC valmistautuu parhaillaan valmistamaan kolmea puhelinmallia verkkokauppayhtiö Amazonille. Huhuja Amazon-puhelimesta on liikkunut jo pari vuotta, mutta tämän vuoden syksyn aikana Amazonin laajentumisesta puhelinbisnekseen on puhuttu tavallista enemmän.

Ensimmäisten syksyllä julkaistujen tietojen mukaan Amazonilta voisi tulla jopa täysin ilmainen puhelin, jonka ansaintalogiikka perustuisi puhelimella käytettäviin palveluihin. Amazon ampui tiedon alas nopeasti. Yhtiön mukaan se ei julkaise tänä vuonna puhelinta ja vaikka puhelin yhtiöltä joskus tulisikin, niin missään nimessä se ei olisi ilmainen.TechCrunch kirjoitti pari viikkoa sitten, että Amazonin kalifornialaisessa laboratoriossa olisi kehitetty älypuhelinta, jossa olisi peräti viisi kameraa. Neljä näistä on sijoitettu puhelimen etupuolelle jokaiseen kulmaan. Kameroiden avulla on tarkoitus luoda pään ja silmien liikkeeseen reagoiva 3D-käyttöliittymä. Sivuston tiedossa oli toinenkin puhelin, mutta siitä ei tiedetty juuri muuta kuin että se tulee sijoittumaan hintahaitarin alapäähän.

Financial Times taas tietää, että Amazon kehittää parhaillaan kolmea puhelinta ja valmistajaksi on valikoitunut HTC, jonka oma puhelinbisnes on pahoissa ongelmissa. Yhtiö raportoi hiljan ensimmäisen tappiollisen osavuosituloksen kymmeneen vuoteen. Kolmikosta yhden mallin kehitys on jo varsin pitkällä. Jos Amazon päättää laajentua puhelimiin, esitellään se todennäköisesti ensi vuonna.

HTC:n markkinointijohtaja Ben Ho kommentoi tietoa Financial Timesille toteamalla, että yhtiö etsii jatkuvasti "uusia mahdollisuuksia".


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 8 5G – hinta laskenut -48%

Oppo Reno 8 5G
450 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 860 €

Samsung Galaxy A04s – hinta laskenut -34%

Samsung Galaxy A04s
79 € Gigantti
79 € Power
116 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy A14 (4G) – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy A14 (4G)
98 € Power
99 € Elisa
139 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Realme 11 Pro+ – hinta laskenut -17%

Realme 11 Pro+
499 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 598 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.