Foxconn toimitti noin 1,4 miljoonaa iPhone 5s:ää China Mobilelle

Manu Pitkänen

Foxconn toimitti noin 1,4 miljoonaa iPhone 5s:ää China Mobilelle
Foxconn toimitti viime viikolla China Mobilelle noin 1,4 miljoonaa iPhone 5s -älypuhelinta. IPhone ei ole kuulunut maailman suurimman teleoperaattorin valikoimiin, mutta se muuttuu 17. tammikuuta. Foxconnin toimituksista kertoi Wall Street Journalin Digits-teknologiajulkaisu.

Apple kertoi tekemästään sopimuksesta China Mobilen kanssa joulukuussa ja ilmoitti samalla ennakkotilausten vastaanoton alkavan 25. joulukuuta. Ennakkomyynti on auttanut arvioimaan kuinka paljon puhelimia tarvitaan myynnin alkamista varten. Digitsin haastatteleman Foxconn-lähteen mukaan sopimusvalmistajan tiedossa ei ole kuinka suuri seuraava China Mobilelle suunnattu tilaus on.

IPhone 5s:n lisäksi China Mobilen valikoimiin tulee värikkäisiin muovikuoriin puettu iPhone 5c, jonka tilausmääristä ei ole toistaiseksi tietoa.

Gartnerin analyytikko Sandy Shen pitää jo miljoonan iPhonen kuukausimyyntiä China Mobilen kautta hyvänä saavutuksena, sillä Apple on tähän asti yltänyt Kiinassa noin kahden miljoonan puhelimen kuukausimyyntiin. Useat analyytikot ovat arvioineet China Mobilen vaikutuksen Applen puhelinmyyntiin olevan vuositasolla noin 10–20 miljoonan iPhonea.China Mobile aloittaa iPhonen myynnin tämän viikon perjantaina. Julkaisun lähestyessä, muut kiinalaisoperaattorit ovat alkaneet myydä Applen uusia puhelimia alennetuilla hinnoilla.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C30 – hinta laskenut -39%

Realme C30
84 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 136 €

Motorola Moto G73 – hinta laskenut -38%

Motorola Moto G73
119 € DNA
168 € Power
169 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 191 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -25%

Sony Xperia 1 V
999 € Verkkokauppa.com
999 € Gigantti
999 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1330 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.