Samsungin Galaxy S -älypuhelimia myyty tähän mennessä yli 200 miljoonaa kappaletta

Manu Pitkänen

Samsungin Galaxy S -älypuhelimia myyty tähän mennessä yli 200 miljoonaa kappaletta
Samsung kertoi eilen Galaxy S5:n julkistuksen yhteydessä, että yhtiö on myynyt tähän mennessä yli 200 miljoonaa Galaxy S -mallistoon kuuluvaa laitetta. Viime vuoden tammikuussa malliston myynti ylitti 100 miljoonan kappaleen rajan.

Samsung korkkasi malliston maaliskuussa 2010 (myyntiin kesäkuussa), jolloin se esitteli GT-i9000:n eli ensimmäisen Galaxy S:n. Teknisesti puhelin on hyvin samankaltainen kuin mitä nykypäivän noin 100 euron älypuhelimet: nelituumainen 800x480 pikselin näyttö, gigahertsin suoritin (yksiytiminen), 512 megatavua keskusmuistia, 1500 milliampeeritunnin akku, viiden megapikselin kamera (720p-videokuvaus, ei salamaa) ja 0,3 megapikselin etukamera. Puhelinta oli myyty viime vuoden alkuun mennessä 24 miljoonaa kappaletta.Hyvin myyneen Galaxy S:n jatkoksi Samsung esitteli vuonna 2011 GT-i9100:n eli tuttavallisemmin Galaxy S II:n. Puhelimesta löytyi nyt tuplaydinsuoritin (1,2 GHz), gigatavu keskusmuistia, 800x480 pikselin ja 4,3 tuuman kosketusnäyttö sekä kahdeksan megapikselin kamera. Puhelinta oli myyty viime vuoden tammikuuhun mennessä 40 miljoonaa kappaletta.

Samsungin ensimmäisten Galaxy S -älypuhelimien design ja ohjelmistoratkaisut iskivät pahemman kerran Applen johtajien tunteisiin. Yhtiöiden välinen oikeustaistelun ensimmäiset laukaukset ammuttiin huhtikuussa 2011.

Liekö sattumaa, että Samsung otti etäisyyttä iPhonen muotoilusta ja muutti käyttämäänsä designia pyöreämuotoisemmaksi kolmannen sukupolven Galaxy S:ssä, joka esiteltiin keväällä 2012. Design oli puhelimen yksi keskeisimpiä uudistuksia ja se näkyi puhelimen sloganissakin: "Designed for Humans (Inspired by Nature)". Galaxy S III:n näyttöä kasvatettiin 4,8 tuumaan ja samalla resoluutiota kohennettiin 1280x720 pikseliin. Puhelimen suoritinytimien määrä tuplattiin neljään ja kellotaajuutta kasvatettiin 1,4 GHz:iin. Kamerasta löytyi edelleen kahdeksan megapikseliä. Puhelinta oli myyty viime vuoden tammikuuhun mennessä 40 miljoonaa kappaletta.

Näytön koon kasvu jatkui vuoden 2013 lippulaivamallissa. Galaxy S4:stä löytyi Full HD -tasoinen viiden tuuman näyttö. Puhelimesta löytyi edelleen neliydinsuoritin, mutta ytimien arkkitehtuuria päivitettiin. Keskusmuistin määrä kasvoi kahteen gigatavuun ja kamerasta löytyi nyt 13 megapikseliä. Samsung kertoi viime syksynä, että se on myynyt puolessa vuodessa 40 miljoonaa Galaxy S4:ää. Yhtiö ryhtyi samalla hyödyntämään Galaxy S -brändiä muissa malleissa ja markkinoilla nähtiinkin Galaxy S4 Mini, zoom ja Active (eilisestä Unpacked-tapahtumasta jäi mielikuva, etteivät nämä variantit kuuluisi ilmoitettuun 200 miljoonan laitteen lukemaan, mutta JK Shinin sanamuodot eivät poissulje tätä mahdollisuutta).


Malliston tuorein jäsen on eilen esitelty Galaxy S5, jonka uusina myyntivaltteina on veden- ja pölynkestävyys, sormenjälkilukija, sykemittari ja 16 megapikselin kamera. Puhelimessa on 5,1 tuuman Full HD -näyttö, kaksi gigatavua keskusmuistia ja 2,5 gigahertsin neliydinsuoritin.

Julkaistujen tietojen valossa Samsung myi vuoden 2013 aikana noin 100 miljoonaa Galaxy S -älypuhelinta, joista suurin osa on ollut Galaxy S3:a ja S4:ää. Apple myi viime vuoden aikana yhteensä yli 153 miljoonaa iPhonea.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -28%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
699 € Power
699 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 968 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -23%

Honor 90 Smart
149 € Telia
189 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 194 €

Motorola Moto G53 – hinta laskenut -23%

Motorola Moto G53
99 € Telia
129 € Power
145 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.