Galaxy Alphasta tulossa metallilla koristeltu Galaxy S5 mini

Manu Pitkänen

Galaxy Alphasta tulossa metallilla koristeltu Galaxy S5 mini
Vuoden alussa puhuttiin paljon QHD-näytöllisestä ja metallisesta Galaxy S5 Primesta, jonka piti olla Galaxy S5:n premium-versio. Tällaista Samsungilta ei olla kuitenkaan nähty.

Samsung esitteli kesäkuussa Korean markkinoille QHD-näytöllisen ja LTE-A-verkkoa tukevan Galaxy S5 -variantin, mutta sen kuoria ei ole valmistettu metallista. Puhelimen esittelyn jälkeen huhut keskittyivät metalliseksi luonnehdittuun Galaxy Alphaan, mutta julkaistujen tietojen ja kuvien perusteella se on varsin kaukana sellaisesta premium-puhelimesta, jollaista Samsungin väitettiin alun perin kehittävän.

SamMobilen mukaan Galaxy Alphassa metallia käytettäisiin vain puhelimen reunoissa ja takakuori on päällystetty tekonahalla. Kuvien perusteella on kuitenkin vaikea sanoa varmasti, että ovatko reunat oikeasti metallia vai metallilta näyttävää muovia. Näytön kuvaillaan olevan sama kuin Galaxy S III:ssa, mutta ei ole täysin selvää päteekö luonnehdinta näytön koon lisäksi myös resoluutiota (720p). Alphassa on lisäksi sormenjälkilukija ja 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa (ei muistikorttipaikkaa). Teknisesti siitä ei siis ole tulossa Galaxy S5 miniä kovinkaan paljoa ihmeellisempi laite – tämä riippuu tietysti prosessorivalinnasta.



Galaxy Alphan saatavuus saattaa olla aluksi rajoitetuta, koska SamMobilen mukaan metallikuorten valmistajien kapasiteetti riittää vain miljoonaan laitteeseen kuukaudessa.




Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C30 – hinta laskenut -39%

Realme C30
84 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 136 €

Motorola Moto G73 – hinta laskenut -38%

Motorola Moto G73
119 € DNA
168 € Power
169 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 191 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -25%

Sony Xperia 1 V
999 € Verkkokauppa.com
999 € Gigantti
999 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1330 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.