Kamerateknologian mullistaja sai lisärahoitusta – Nokian sijoitusyhtiö mukana

Manu Pitkänen

Kamerateknologian mullistaja sai lisärahoitusta – Nokian sijoitusyhtiö mukana
Uudenlaista valoherkkää QuantumFilm-kalvoa kameroiden kennoihin kehittävä InVisage on hankkinut sijoittajilta 32,5 miljoonan dollarin edestä uutta rahaa. Ennen viimeisintä rahoituskierrosta InVisageen oli sijoitettu yli 100 miljoonaa dollaria. Yhtiön mukaan mikään muu kamera-alan yhtiö ei ole nostanut sijoittajilta yhtä paljoa rahaa.

Uutena sijoittajana InVisagen rahoituskierrokselle liittyi kiinalainen China Oceanwide. Mukana olivat myös vanhat sijoittajat, kuten Nokian pääomasijoitusyhtiö Nokia Growth Partners.

Nykyaikaisten kameroiden kuvauskennoissa piistä valmistetut valodiodit aistivat valoa, joka muutetaan sähköisiksi signaaleiksi ja lopulta kuvaksi. InVisagen ajatuksena on korvata kokonaan diodit sijoittamalla heti kennon värisuodattimien alle uudenlainen nanoteknologiaan perustuva QuantumFilm-kalvo. InVisagen mukaan QuantumFilm absorboi valoa kymmenen kertaa nopeammin kuin pii.

InVisagen mukaan QuantumFilm parantaa kennon valoherkkyyttä ja dynamiikkaa. Lisäksi se mahdollistaa viiveettömän sulkijan sekä ohuemmat kameramoduulit.Yhtiön tavoitteena on tuoda teknologia älypuhelimien kameroihin, mutta QuantumFilmiä ei ole vielä saatu kaupallistettua. Vuoden 2011 alussa yhtiö kertoi aloittavansa näytetoimitukset ja arvioi ensimmäisten teknologiaa hyödyntävien tuotteiden tulevan markkinoille vuonna 2012. Kaksi vuotta myöhemmin InVisage arvioi QuantumFilm-pohjaisten tuotteiden tulevan markkinoille vuoden 2014 toisella kvartaalilla. Nyt InVisage kertoi julkaisevansa QuantumFilm-tuotteet ensi vuonna.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -28%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
699 € Power
699 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 968 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Motorola Moto G53 – hinta laskenut -23%

Motorola Moto G53
99 € Telia
129 € Power
145 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Motorola Moto g32 – hinta laskenut -23%

Motorola Moto g32
130 € CDON
169 € Power
204 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 169 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.