Kamerateknologian mullistaja sai lisärahoitusta – Nokian sijoitusyhtiö mukana

Manu Pitkänen

Kamerateknologian mullistaja sai lisärahoitusta – Nokian sijoitusyhtiö mukana
Uudenlaista valoherkkää QuantumFilm-kalvoa kameroiden kennoihin kehittävä InVisage on hankkinut sijoittajilta 32,5 miljoonan dollarin edestä uutta rahaa. Ennen viimeisintä rahoituskierrosta InVisageen oli sijoitettu yli 100 miljoonaa dollaria. Yhtiön mukaan mikään muu kamera-alan yhtiö ei ole nostanut sijoittajilta yhtä paljoa rahaa.

Uutena sijoittajana InVisagen rahoituskierrokselle liittyi kiinalainen China Oceanwide. Mukana olivat myös vanhat sijoittajat, kuten Nokian pääomasijoitusyhtiö Nokia Growth Partners.

Nykyaikaisten kameroiden kuvauskennoissa piistä valmistetut valodiodit aistivat valoa, joka muutetaan sähköisiksi signaaleiksi ja lopulta kuvaksi. InVisagen ajatuksena on korvata kokonaan diodit sijoittamalla heti kennon värisuodattimien alle uudenlainen nanoteknologiaan perustuva QuantumFilm-kalvo. InVisagen mukaan QuantumFilm absorboi valoa kymmenen kertaa nopeammin kuin pii.

InVisagen mukaan QuantumFilm parantaa kennon valoherkkyyttä ja dynamiikkaa. Lisäksi se mahdollistaa viiveettömän sulkijan sekä ohuemmat kameramoduulit.Yhtiön tavoitteena on tuoda teknologia älypuhelimien kameroihin, mutta QuantumFilmiä ei ole vielä saatu kaupallistettua. Vuoden 2011 alussa yhtiö kertoi aloittavansa näytetoimitukset ja arvioi ensimmäisten teknologiaa hyödyntävien tuotteiden tulevan markkinoille vuonna 2012. Kaksi vuotta myöhemmin InVisage arvioi QuantumFilm-pohjaisten tuotteiden tulevan markkinoille vuoden 2014 toisella kvartaalilla. Nyt InVisage kertoi julkaisevansa QuantumFilm-tuotteet ensi vuonna.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G (global) – hinta laskenut -33%

Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G (global)
167 € CDON
249 € Multitronic
275 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 248 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -25%

Honor Magic4 Lite
149 € Power
175 € CDON
199 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 199 €

Xiaomi 12X – hinta laskenut -20%

Xiaomi 12X
545 € Hobby Hall
689 € Korhone.com
933 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 683 €

Oppo A17 – hinta laskenut -20%

Oppo A17
118 € Multitronic
148 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 148 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.