Kiinalaisen huippupuhelimen taustalta löytyy suomalaista osaamista

Manu Pitkänen

Kiinalaisen huippupuhelimen taustalta löytyy suomalaista osaamista
Kiinalainen Huawei käyttää viime viikolla esitellyssä Honor 6 Plus -älypuhelimessa suomalaista käyttöliittymäosaamista. Uuden huippupuhelimen mukana tulevat 3D-widgetit ja live-taustapaperit on mahdollistanut porilaisen Vire Labsin kehittämä Vire Life Engine -käyttöliittymäteknologia.

Vire Labsin alaa on niin sanottu skeuomorfiset eli todellisia esineitä jäljittelevät grafiikat. IOS 7:n jälkeen puhelimissa on ollut muotia pelkistetyt ja yksinkertaiset grafiikat, mutta kysyntää löytyy edelleen skeuomorfisille grafiikoille. Älykellojen ja autojen mittaristojen ansiosta skeuomorfismi voi nostaa vielä uudelleen päätään.

Aiemmin ainakin kiinalainen Umeox on hyödyntänyt Vire Labsin käyttöliittymäteknologiaa. Lisäksi luksuspuhelimia suunnitteleva Vertu käyttää Viren teknologiaa. Jos käsilläsi ei ole kiinalaispuhelinta tai uutta Vertua, niin voit testata Vire Labsin teknologian kykyjä Google Playstä löytyvän demon ja Vire Launcher -ohjelman avulla.Vire Labsin työntekijöiden juuret yltävät suomalaiseen Bitboyhin, jonka grafiikkaohjainsuunnittelija ATI osti vuonna 2006.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -41%

Honor Magic4 Lite
129 € DNA
221 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 220 €

Xiaomi 12 – hinta laskenut -11%

Xiaomi 12
399 € Telia
439 € Hobby Hall
472 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 447 €

Realme 11 Pro – hinta laskenut -11%

Realme 11 Pro
410 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 462 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.