Meerkat – tuorein must have -mobiilisovellus

2
Manu Pitkänen

Meerkat – tuorein must have -mobiilisovellus
Facebookin, Twitterin, YouTuben Snapchatin, Instagramin ja WhatsAppin jälkeen voisi kuvitella, että kaikki yhteisöpalvelujen saralla olisi jo keksitty. Näin ei ole, sillä Meerkat-niminen mobiilisovellus on aiheuttanut voimakasta hypeä Yhdysvalloissa jo vähän aikaa.

Meerkatin idea on varsin yksinkertainen: iPhoneen asennetulla sovelluksella kuvataan live-videota ja katsojia nettivideolähetyksille kerätään käyttäjän Twitter-seuraajien keskuudesta. Meerkatilla ei siis tallenneta videopätkiä kuten vaikkapa Vinellä, vaan jutun ydin on nimen omaan reaaliaikaisessa tarinankerronnassa. Sovellus saattaa kiinnostaa erityisesti videopäiväkirjojen tekemisestä innostuneita ihmisiä.

Sovelluksen kautta live-lähetyksen voi aloittaa saman tien tai sen voi ajastaa alkamaan myöhemmin ennalta määritettyyn aikaan. Lähetyksen alkamisesta tiedotetaan alta löytyvän twiitin tapaan Twitterissä (kyllä, Twitterin talousjohtajakin on kokeillut sovellusta). Meerkat-lähetyksiä ei voi katsoa jälkikäteen.Erilaisia live-videopalveluita löytyy netistä yksi jokaiselle sormelle, mutta Twitteriä massamediana hyödyntäviä mobiilipalveluita ei juuri löydy (tai ainakaan ne eivät ole onnistuneet lyömään itseään läpi). Live-videolähetykset vaikuttaisivat olevan myös Twitterin sydäntä lähellä, sillä TechCrunchin mukaan yhtiö kaavailee Meerkatia muistuttavan Periscopen ostamista (palvelua ei ole lanseerattu vielä julkisesti).

Jää nähtäväksi kuinka voimakkaasti Meerkat alkaa yleistyä tästä eteenpäin, vai jääkö se samankaltaiseksi tähdenlennoksi kuin viime syksynä paljon puhetta aiheuttanut Ello.

Meerkat on saatavilla iPhonelle. Android-sovellusta työstetään parhaillaan.

Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy A04s – hinta laskenut -32%

Samsung Galaxy A04s
79 € Gigantti
79 € Power
116 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 115 €

Nokia XR21 – hinta laskenut -25%

Nokia XR21
399 € DNA
456 € Dustin Home
506 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 529 €

Oppo Reno10 Pro – hinta laskenut -18%

Oppo Reno10 Pro
619 € CDON
754 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 753 €

Nokia G42 – hinta laskenut -15%

Nokia G42
169 € DNA
199 € Elisa
220 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 199 €

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

1

Lainaus:

Phoneen asennetulla sovelluksella kuvataan live-videota ja katsojia nettivideolähetyksille kerätään käyttäjän Twitter-seuraajien keskuudesta. Meerkatilla ei siis tallenneta videopätkiä kuten vaikkapa Vinellä, vaan jutun ydin on nimen omaan reaaliaikaisessa tarinankerronnassa.
...

Sovelluksen kautta live-lähetyksen voi aloittaa saman tien tai sen voi ajastaa alkamaan myöhemmin ennalta määritettyyn aikaan.


Vaatii jonkinverran sovellukselta että pystyy mukautuun lennossa vaihtuvaan yhteyden laatuun.

Tuo ajastuominaisuus , onko se kerännyt suosiota ? Käyttökohteita tulee mieleen, mutta luulisi että useampi haluaa tehdä ihan manuaalisesti.
Onko ajastuksen rinnalle olemassa mahdollisuutta etänä kytkeä läehtyspäälle, tuntus että se olisi melkein hyödyllisempi kuin pähkäillä etukäteen aika milloin tapahtuu.

Vai voiko valita stream URLin vapaan katsomisen lisäki suljetun kutsuttujen / kirjautumisen vaativan ?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ejurr (vahvistamaton)

2

Kaipa tälläkin idealla joku miljonääriksi saadaan. Ja tietenkin jenkki keksinyt, eurooppa alkaa olemaan ideoiden suhteen kuollut manner.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.