Ylikuumenemisväitteissä oli perää: HTC One M9 kuumenee hälyttävästi

Manu Pitkänen

Testi: Uutuusälypuhelin kuumenee hälyttävän paljon
Snapdragon 810 -järjestelmäpiirin ylikuumenemishuhuissa näyttää olevan jonkinlaista perää. Hollantilaisen Tweakers.net-verkkosivuston toteuttaman lämpökameratestin perusteella kyseistä suoritinta käyttävä HTC One M9 lämpiää selvästi voimakkaammin kuin sen edeltäjä One M8 tai muut kilpailevat älypuhelimet.

Tweakers.netin testissä puhelimilla suoritettiin useita GFXBench-ajoja puhelimien lämpötilojen nostamiseksi ja mitattiin arvot lämpökameralla. IPhone 6 Plussan, HTC One M8:n, LG G3:n ja Samsung Galaxy Note 4:n lämmöt liikkuivat 40 asteen molemmin puolin. HTC One M9:n kohdalla lämpötilat nousivat vertailutilanteessa vuorostaan yli 55 celsius-asteen.

Yli 50-asteista alumiinipalaa alkaa olla jo suhteellisen epämiellyttävää pitää kädessä tai taskussa, eikä se todennäköisesti tee hyvää litium-akullekaan. Puhelimissa on automaattinen sulkeutumismekanismi, joka pakottaa laitteen sammumaan jos lämpötila kohoaa liian korkeaksi. Syystä tai toisesta se ei aktivoitunut testin aikana. Asphalt 8 -peliä pelatessa puhelimen lämpötila ei kuitenkaan kohonnut kuin 42,5 asteeseen.MWC-messuilla esillä olleiden näytepuhelimienkin huomattiin käyvän Barcelonassa kuumina.

Android Police kirjoitti aikaisemmin Snapdragon 810 -pohjaisen LG G Flex 2:n suorituskyvyn laskevan voimakkaasti usean testisuoritteen ajon jälkeen. Tämä viittaisi siihen, että puhelin laskee keinotekoisesti suorituskykyään lämpöjen hallitsemiseksi.

Samsungin on sanottu vaihtaneen Snapdragon-piiri sen omaan Exynos-malliin juuri ylikuumenemisen takia.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1217 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.