iPhonet ja iPadit eivät pelastaneet Sharpin näyttöbisnestä

Manu Pitkänen

iPhonet ja iPadit eivät pelastaneet Sharpin näyttöbisnestä
Isojen japanilaisten näyttöpaneelivalmistajien ajauduttua ongelmiin vuonna 2011, päätti valtio pelastaa niiden liiketoiminnan perustamalla Japan Display -nimisen yrityksen, johon yhdistettiin Sonyn, Toshiban ja Hitachin LCD-näyttövalmistus. Sharp on onnistunut sinnittelemään itsenäisenä, mutta nyt sekin voi joutua hakemaan valtiolta apua.

Wall Street Journalin tietojen mukaan Sharp ei ole pystynyt kilpailemaan Japan Displayn ja korealaisten näyttövalmistajien kanssa, minkä vuoksi se toivoisi nyt tukea valtiolliselta INCJ:ltä, joka hoiti jo aiemmin Sonyn, Toshiban ja Hitachin LCD-bisneksen pelastamisen. Sharpin pelastamissuunnitelmaan perusteella osa LCD-liiketoiminnasta irrotettaisiin omaksi yhtiöksi.

Ongelmia aiheuttaa pienet ja keskisuuret näyttöpaneelit, eli käytännössä älypuhelimissa ja tableteissa käytettävät näytöt. Vaikka niiden kokonaiskysyntä kasvaakin, ei kasvu ole satanut Sharpin laariin. Sharp on valmistanut näyttöjä Applen laitteisiin, mutta yhtiö on yrittänyt vähentää riippuvuuttaan iPhoneista ja iPadeistä. Japan Display kertoi aiemmin rakentavansa uuden LCD-tehtaan, jonka tuotanto on menossa markkinahuhujen mukaan Applen laitteisiin.Sharp on yrittänyt edistää IGZO-tekniikalla tuotettuja LCD-näyttöjä, mutta suurin osa laitevalmistajista on päätynyt käyttämään LTPS-tekniikalla tuotettuja näyttöjä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C30 – hinta laskenut -39%

Realme C30
84 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 136 €

Motorola Moto G73 – hinta laskenut -38%

Motorola Moto G73
119 € DNA
168 € Power
169 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 191 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -25%

Sony Xperia 1 V
999 € Verkkokauppa.com
999 € Gigantti
999 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1330 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.