Esittelyssä iOS:n parhaat videoeditorit

Aleksi Kauhanen

Esittelyssä iOS:n parhaat videoeditorit
Puhelinvertailu testasi App Storen suosituimpia ja käytetyimpiä videoeditoreita.

Filmin muokkaus on monelle tärkeä ominaisuus. Omien kokemuksien ja muistojen ehostaminen hienoilla efekteillä ja leikkauksilla antaa kenelle tahansa syyn editoida.

Oikean videoeditorin valinta ei ole niin yksiselitteistä kuin luulisi. Ohjelman valinnan ratkaisunavain on oma mieltymys. Ei ole yhtä ainoata oikeaa editoria, jota jokaisen tulisi käyttää. Kaikista kallein ei välttämättä ole paras tai halvin ole huonoin. Mekin voimme antaa vain suosituksia erilaisiin sovelluksiin, johon sinunkin kannattaisi tutustua, jos videonmuokkaus kännykällä tai tabletilla kiinnostaa.

Cute Cut

Vaikka videoeditointi iPadilla tai iPhonella kuulostaa kammottavalta, totuus on toinen. Oikeanlaisella käyttöliittymällä se on itse asiassa hauskaa, ja tähän koloon iskee Cute Cut. Hyvillä ominaisuuksilla, yksinkertaisella ja toimivalla käyttöliittymällä Cute Cut tekee editoinnista iPadilla varteenotettavan vaihtoehdon koneella videonmuokkaukseen. Kuten muutkin ohjelmat, käyttöliittymän käyttöönotto voi viedä hiukan aikaa, mutta kynnys on matalampi, kuin useimmissa ohjelmissa.Cute Cut App Storessa.

iMovie

Jokaiselle Apple-tuotteiden käyttäjälle tuttu videoeditori on edelleen yksinkertainen, selkeä ja helppokäyttöinen ohjelma, jota moni Youtuben tähdistä käyttää. Yksinkertainen ohjelma antaa hyvät perustyökälut leikkaukseen, äänieditointiin, siirtymien asettamiseen jne. iMoviella saadaan helposti tehtyä myös trailereita valmiista pohjista, joka on hyvä uutinen kaikille aloittelijoille. Aloittelijaystävällisyys onkin suurin syy siihen, miksi iMovie on edelleen suosittu niin mobiilissa, kuin tietokoneellakin.
iMovie App Storesta


Videon

Videon ei ole pelkästään videoeditori, vaan tarjoaa myös parannellut kameraominaisuudet. Ohjelma antaa kameralle selkeämmän käyttöjärjestelmän. Suoraan kamerasta avattava editori tarjoaa yksinkertaiset työkalut helppoon ja simppeliin videoeditointiin. Niukoista ominaisuuksistaan huolimatta kyseessä on hyvä vaihtoehto iMovielle, jos ohjelman kameraominaisuudet kiinnostavat tai editorin tarjoamat ominaisuudet riittävät sinun käyttöösi.

Videon App Storessa.


Magisto

Magisto poikkeaa muista editoreista sillä, sillä sinun tehtäväksi jää vain lisätä kuvamateriaali, teeman ja musiikin valinta, jonka jälkeen ohjelma tekee videon puolestasi. Jos valmiiksi tehty jälki ei miellytä, niin onneksi apista löytyy myös mahdollisuus editoida videot itse ja mahdollisuus lisätä niihin omat musiikit. Ohjelman avulla on helppo luoda videodia-esityksiä. Lisäksi applikaatiosta on mahdollisuus jakaa luomasi videot suoraan sosiaaliseen mediaan ystävien ihmeteltäväksi.


Magisto App Storessa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1217 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.