Analyysi: HTC:n vuodesta tulossa synkkääkin synkempi

Matti Robinson

Analyysi: HTC:n vuodesta tulossa synkkääkin synkempi
HTC:n vuosi on alkanut todella alakuloisella tavalla. Yhtiön osake on sukeltanut alhaisimpaan tasoon yli kymmeneen vuoteen ja Ars Technican Ron Amadeo syyttää muun muassa yhtiön olematonta huhumyllyn kontrollointia.

Amadeo osoittaa kirjoituksessaan, että HTC:lta puuttuu halu tai taito kontrolloida huhuja Applen tavoin. Tämä tarkoittaa, että kuluttajat kohtaavat pettymyksiä tuotejulkistusten yhteydessä. Apple puolestaan levittää tarkoituksella huhuja laitteistaan ja palveluistaan, jotka ehkäisevät hurjimpia (ja epärealistisia) odotuksia.

Hyvä esimerkki pettymyksestä on tämänvuotinen One M9 (kuvassa) -julkaisu, jolta odotettiin todellista Galaxy S6:n tappajaa. Sellaista ei tullut ja väki pettyi. HTC:lta tulikin vain pieniä päivityksiä edeltäjämalliin verrattuna.

Tulossa on tiettävästi huippuspekseilläkin varustettu HTC:n lippulaivamalli, mutta nk. mindshare on menetetty ja on todennäköisesti aivan liian myöhäistä ottaa niskalenkkiä kilpailijoista.Kirjoituksessa huomioidaan myös, että markkinointi on osoittautuneet HTC:lla vaikeaksi. Taiwanilaisyhtiö tuhlasi miljoonittain rahaa mainoskampanjaan, jossa näytteli Robert Downey, Jr, mutta se ei välttämättä muodostanut parempaa kuvaa yhtiön laitteista. Uusimmissa mainoksissa on keskitytty halvempaan imagomainontaan.

Amadeo uumoilee, että kenties HTC:n pelastaa jokin muu laite kuin älypuhelin. Yhtiö on kehittänyt viime aikoina esimerkiksi kameroita, virtuaalilaseja ja aktiivisuusrannekkeita.

Myös yhtiön myyntiaikeista on puhuttu mediassa, mutta toistaiseksi HTC jatkaa omillaan. Ei kuitenkaan kovin kauaa, mikäli muutosta parempaan ei tule.

Lue koko Ron Amadeon analyysi.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 10 – hinta laskenut -47%

Realme 10
149 € CDON
312 € Hobby Hall
371 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 282 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -41%

Honor Magic4 Lite
129 € DNA
221 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 220 €

Oppo Reno10 Pro – hinta laskenut -40%

Oppo Reno10 Pro
600 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 992 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.