Näin katsot 4K-sisältöä Xperia Z5 Premiumilla

Petteri Pyyny

Näin katsot 4K-sisältöä Xperia Z5 Premiumilla
Sony yllätti tänä syksynä monet esittelemällä ensimmäisen maailmanlaajuisesti myytävän 4K-näytöllä varustetun puhelimen, Xperia Z5 Premiumin. Kun 4K-näytöllinen laite on hyppysissä, niin olisi tietysti mukava katsoa sitä kautta oikeaa 4K-videotakin.

Xperia Z5 Premiumista löytyy näytevideoita, joilla natiivia 4K-kuvaa voi ihastella, mutta niitäkään ei jaksa katsoa kertaa tai kahta kauempaa. Seuraava askel onkin tähyillä netin videopalveluiden tarjonnan suuntaan.

Sonyn laitevalikoimista löytyy FMP-X10-medialaite, joka on suunniteltu nimenomaisesti 4K-videoiden lataamista ja katsomista varten. Valitettavasti näitä sisältöjä ei ole saatavilla PlayStation Videolle, mitä kautta 4K-sisällöt olisivat esimerkiksi PlayStation 4:n ja Xperia Z5 Premiumin käyttäjien ulottuvilla.

Televisiosarjoja on jo alettu kuvata 4K-tarkkuudella ja Netflixistäkin niitä voi katsoa kyseisellä tarkkuudella, mutta valitettavasti 4K-tuki rajoittuu vain 4K-televisioihin. Netflixin puhelinsovelluksessa ei siis ole 4K-tukea, joten Breaking Badin, House of Cardsin, Marco Polon tai Jessica Jonesin katsominen Xperia Z5 Premiumin näytön natiivitarkkuudella jää haaveeksi. Toivon mukaan Netflix mahdollistaa 4K-katselun laitteella kuin laitteella mahdollisimman nopeasti.Vaikka ammattimaisesti tuotetun sisällön osalta 4K-tarjonta on vielä vaatimaton, niin YouTuben kautta löytyy valtavasti tubettajien tuottamaa 4K-sisältöä. Esimerkiksi GoPro-kameroilla kuvattua 4K-sisältöä löytyy melko hyvin. Musiikkivideoiden puolelta löytyy kuitenkin myös ammattimaisempaa 4K-kuvaa, esimerkiksi Macklemore & Ryan Lewis – Downtown.

Tämän vuoden keväällä Google julkaisi Android-sovellukseen päivityksen, mikä mahdollistaa 4K-videoiden helpomman löytämisen. Monet lisäävät videoiden esittelytekstiin ja otsikoihin maininnan 4K-tarkkuudesta, joten sisältöä on mahdollista löytää käyttämällä hakutermiä 4K.

4K-hakutermillä ei välttämättä löydä kaikkia videoita ja mukaan mahtuu myös paljon ei-4K-sisältöä (esimerkiksi videota on kuvattu 4K-tarkkuudella, mutta se on jälkeenpäin skaalattu Full HD:ksi). 2160p-videoita voi etsiä seuraavasti: Hae YouTuben haulla tietyn aihepiirin videoita > paina oikeassa yläkulmassa olevaa asetus-kuvaketta > laita merkki kohtaan "4K". Laita video pyörimään ja varmista vielä toistoasetuksista (soittimen yläkulman kolme pistettä > Laatu), että videon laaduksi on valittu 2160p. Syystä tai toisesta tällöinkin hakutulosten joukkoon eksyy videoita, joista ei ole saatavilla 4K-tarkkuutta.

Ultra HD -videoiden katselun lisäksi Sony on kertonut Xperia Z5 Premiumilla olevan tärkeä rooli virtuaalitodellisuusalustana. Sonylta ei ole kuitenkaan vielä kuultu mitään käytännön julkaisuja tältä saralta, kuten esimerkiksi Gear VR -tyylistä laitetta. Tuotteita on Sonyn mukaan kuitenkin kehitteillä. Z5 Premium tällä hetkellä noin 850 euroa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto G34 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto G34
99 € Power
99 € DNA
193 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 189 €

Motorola Moto G23 – hinta laskenut -23%

Motorola Moto G23
116 € Bigbox
151 € CDON
165 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -21%

Honor 90 Smart
149 € Telia
238 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 188 €

Motorola Moto g32 – hinta laskenut -21%

Motorola Moto g32
133 € CDON
169 € Power
204 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 169 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.