Ikoninen puhelinbrändi häviää

Manu Pitkänen

Ikoninen puhelinbrändi häviää
Siemens, Ericsson, Nokia ja Motorola olivat vielä 15 vuotta sitten isoja matkapuhelinbrändejä. Näistä kaksi on jo hävinnyt, kolmatta näkyy enää peruspuhelimissa ja Motorolakin on häviämässä tuotteista tänä vuonna.

Motorolan matkapuhelinliiketoiminnot Googlelta vuonna 2014 ostanut Lenovo on päättänyt hylätä Motorola-brändin ja siirtyy brändäyksessä käyttämään Moto by Lenovo -ilmaisua. Moto-brändiä käytetään kuitenkin vain kaikkein kehittyneimmissä malleissa, edullisemmissa puhelimissa hyödynnetään Lenovon itse luomaa Vibe-nimeä.

Motorola-nimi ei häviä kuitenkaan kokonaan, sillä Lenovon matkapuhelinyksikön nimi säilyy nykyisellään. Kyseinen yksikkö vain ei enää myy Motorola-nimisiä puhelimia. Ikoninen lepakon siipi -logo säilyy puhelimissa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.