Langaton lataus voi tulla iPhoneihin ensi vuonna

Manu Pitkänen

Langaton lataus voi tulla iPhoneihin ensi vuonna
Apple suunnittelee langattoman lataustekniikan lisäämistä vuonna 2017 julkaistavaan iPhoneen, kertoo Bloomberg. Apple tekee parhaillaan yhteistyötä muutamien yhdysvaltalaisten ja aasialaisten kumppaneitten kanssa tekniikan viimeistelemiseksi.

Lataustekniikan kantama on Bloombergin tietojen mukaan pidempi kuin nykyisissä ratkaisuissa, jotka vaativat käytännössä ladattavan laitteen asettamista alustalle. Applen ratkaisussa ladattavan laitteen ei tarvitsisi olla kontaktissa latausalustan kanssa. Tekniikan suurin ongelma on kuitenkin lataustehon huomattava vaimeneminen etäisyyden kasvaessa, joten hyötysuhde jää pitkillä etäisyyksillä heikoksi.

Apple on patentoinut useita langattomaan lataukseen liittyviä ratkaisuja. Yhdessä ratkaisussa esimerkiksi Applen MacBookit tai iMac-tietokoneet voisivat toimia latureina: kun puhelimen tai älykellon tuo tietokoneen lähelle, niin puhelin ja älykello alkavat latautua automaattisesti. Patentissa on myös kuvattu järjestelmä, jossa lisälaitteet voisivat toimia latausalueen laajentajina. Esimerkiksi tietokoneen näppäimistö ja hiiri voisivat toimia tällaisina laitteina.Bloomberg ei maininnut Applen yhteistyökumppaneiden nimiä, mutta esimerkiksi iPhoneissa on käytetty perinteisesti Dialog Semiconductorin virranhallintapiirejä. Dialog ilmoitti vuonna 2014 aloittavansa yhteistyön Energousin kanssa, jonka kehittämä WattUp-tekniikan on luvattu pystyvän lataamaan laitteita pitkien matkojen päästä (video alla).Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C30 – hinta laskenut -39%

Realme C30
84 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 136 €

Motorola Moto G73 – hinta laskenut -38%

Motorola Moto G73
119 € DNA
168 € Power
169 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 191 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -25%

Sony Xperia 1 V
999 € Verkkokauppa.com
999 € Gigantti
999 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1330 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.