Testissä Galaxy S7: Huippuluokan suorituskykyä – Grafiikat toistuvat lähes tuplasti nopeammin

Manu Pitkänen

Testissä Galaxy S7: Huippuluokan suorituskykyä – Grafiikat toistuvat lähes tuplasti nopeammin
Joku voisi sanoa, että älypuhelimet ovat olleet jo muutaman vuoden ajan tarpeeksi suorituskykyisiä. Eihän niitä yleensä käytetä Clash of Clansin peluuta raskaampaan tekemiseen.

Kehitystä ei voi eikä pidäkään jarruttaa, sillä ikinä ei tiedetä minkälaisia tarpeita nurkan takana odottaa. Senpä takia Samsungin Galaxy S7:n järjestelmäpiirin suorituskykyäkin on parannettu huimasti jokaisella osa-alueella. Niin suorittimeen kuin grafiikkaohjaimeenkin on saatu lisää potkua, mikä tekee siitä yhden tämän hetken suorituskykyisimmistä älypuhelimista.

Testasimme Galaxy S7:n vauhdikkuutta "perinteisillä" testiohjelmilla eli Geekbenchillä ja GFXbenchillä. Kuten alla olevista graafeista nähdään, on Samsung ottanut Applen iPhone 6s:n etumatkaa tehokkaasti kiinni Geekbenchin yhtä suoritinydintä rasittavassa testissä. Säikeistetyissä tehtävissä Galaxyt ovat olleet usean suoritinytimen ansiosta edellä iPhonea, eikä Galaxy S7 tuo tähän tilanteeseenmuutosta. Kahdeksasta suoritinytimestä koostuva Exynos 8890 jaksaa jyskyttää yli 6500 pisteen lukemat tauluun.Exynos 8890 perustuu Samsungin omiin 64-bittisiin ytimiin, kun esimerkiksi Galaxy S6:ssa käytetyssä Exynos 7420 -piirissä käytettiin vielä ARM:n Cortex-ytimiä. "Hyllytavarasta" on siis siirrytty omien insinöörien tekeleisiin.

Grafiikkaohjaimen osalta Samsung luottaa edelleen ARM:n Mali-piireihin, sillä Galaxy S7:n Exynos 8890:stä löytyy Mali-T880. Tämä ei näytä olleen lainkaan hullumpi ratkaisu, sillä ohjain yltää GFXbenchin T-Rex- ja Manhattan-testien offscreen-vedoissa samaan suorituskykyyn kuin Applen A9. Galaxy S6:een verrattuna suorituskyky on testiohjelman frame-laskurin mukaan lähes tuplaantunut. Onscreen-vedoissa Galaxy S7 voisi pärjätä paremminkin, mutta puhelimen erittäin tarkka QHD-näyttö lisää painotaakkaa verrattuna vaikkapa iPhonen selvästi epätarkempaan näyttöön.

Testasimme aiemmin Galaxy S7:n kameraa. Näytekuvat löydät tästä jutusta.
Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi Redmi Note 11S 5G (global) – hinta laskenut -17%

Xiaomi Redmi Note 11S 5G (global)
155 € Multitronic
194 € Proshop
199 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 186 €

Xiaomi Redmi Note 11 Pro – hinta laskenut -16%

Xiaomi Redmi Note 11 Pro
262 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 313 €

Apple iPhone SE (2022) – hinta laskenut -15%

Apple iPhone SE (2022)
339 € Swappie
399 € Hobby Hall
524 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 399 €

Xiaomi 12X – hinta laskenut -14%

Xiaomi 12X
483 € Proshop
483 € Hobby Hall
623 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 562 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.