Tältä näyttää LG G5:n kameralisäosa

Valtteri Ahonen

Tältä näyttää LG G5:n kameralisäosa
Testasimme hiljattain LG G5 -uutuuden. LG toimitti sen mukana ystävällisesti erikseen myytävän CAM Plus -kameralisäosan, johon pureudumme nyt hieman tarkemmin.

CAM Plus kiinnitetään puhelimen alaosaan, josta se levittyy myös puhelimen taakse antaen kädensijan. LG on hyödyntänyt tässä puhelimen modulaarisuutta, minkä vuoksi puhelimen akku on irrotettava ja siirrettävä kameralisäpalikkaan ennen käyttöä ja takaisin käytön loputtua. Tässä suhteessa esimerkiksi Nokian aikanaan Lumia 1020:aan julkaisema kameralisäosa oli näppärämpi, sillä se liitettiin puhelimen latausliittimeen lennosta ilman laitteen sammutusta.Niin Nokian kuin LG:nkin lisäosista löytyy lisäakku, kaksivaiheinen laukaisinpainike sekä normaalia tukevamman otteen mahdollistava muotoilu. LG:n palikka on kuitenkin suhteellisen littana, eikä puhelimella kuvaaminen yhdellä kädellä ole kovin helppoa edes lisäosan kanssa. Kahden käden käytössä etu lisäpaksuudesta puolestaan ei ole valtavan suuri. Toisaalta lisäosa on niin litteä, että sen jättäminen paikalleen vaikkapa koko päiväksi ei tunnu mahdottomalta ajatukselta.LG:n CAM Plussassa on näppärä rulla zoomaamiseen ja se toimii mukavan kevyesti. Lisäksi siinä on fyysinen kytkin, jolla kameran saa herätettyä nopeasti vaikka puhelin olisi lukittuna. Viimeinen pieni painike on videokuvauksen aloittamiseen ja lopettamiseen.

Ehkä suurin puute CAM Plussassa on poissaolollaan loistava jalustan kierre, eli G5:een ei voi kiinnittää jalustaa edes CAM Plus -lisäosan kanssa. Mielestäni tämä on iso hukattu mahdollisuus, varsinkin kun puhelimessa on oikein mainio kamera.

Esimerkiksi Nokian vanhaan lisälaitteeseen verrattuna CAM Plus tuntuu rammalta. Lisäakku ja fyysinen kameranäppäin ovat kuvatessa mukava lisä, mutta mitään pakottavaa syytä CAM Plussan hankkimiselle on vaikea nähdä. Plussaa kuitenkin siitä, että edes jonkinlainen valmistajan oma ratkaisu on tarjolla.

Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -28%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
699 € Power
699 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 968 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Motorola Moto G53 – hinta laskenut -23%

Motorola Moto G53
99 € Telia
129 € Power
145 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Motorola Moto g32 – hinta laskenut -23%

Motorola Moto g32
130 € CDON
169 € Power
204 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 169 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.