Kameravertailu: Näin iPhone 7 pärjää Galaxy S7:ää vastaan

Manu Pitkänen

Kameravertailu: Näin iPhone 7 pärjää Galaxy S7:ää vastaan
iPhonen kameraa on pidetty tavallisesti arvossa, vaikka paperilla se ei ole vaikuttanut kovinkaan ihmeelliseltä kilpailijoiden tarjontaan verrattuna. iPhone 7:n julkaisun jälkeen on aihetta kysyä, että miten uusin iPhone pärjää Samsungin Galaxy S7:ää vastaan.

Teknisesti iPhone 7:n kamera on ottanut ison askeleen eteenpäin. Varusteluun kuuluu nyt kirkas, kuusielementtinen optiikka (f/1,8), optinen kuvanvakain ja neljästä LEDistä koostuva salama. Kameran kenno tukee myös aikaisempaa laajempaa väriavaruutta. iPhone 7 Plussan tapauksessa lisänä on vielä toisen kameran tuoma mahdollisuus optiselle zoomaukselle.

Teknologiasivustojen vertailujen perusteella iPhone 7:n tai iPhone 7 Plussan kameran piirtojälki ei eroa paljoakaan Samsungin Galaxy S7:n kamerasta. Suurimmat erot liittyvät kuvien dynamiikkaan: Applen kamera tuntuisi valottavan kuvia enemmän, jolloin kirkkaat valolähteet palavat puhki herkemmin kuin Galaxy S7:llä.

The Verge päätti vertailla iPhone 7 -sukupolven puhelimia myös alkuperäiseen iPhoneen. Vaikka vertailun lopputulos on jo ennalta selvä, niin kuvat osoittavat kuinka paljon älypuhelimien kamera on kehittynyt viimeisen kymmenen vuoden aikana. Instagram-kuvat näyttäisivät varsin hirveiltä, mikäli tätä kehitystä ei olisi koskaan tapahtunut.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1217 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.