Tulevien iPhonien erikoisuus paljastui: 3D-kamera tunnistaa kasvosi

Manu Pitkänen

Tulevien iPhonien erikoisuus paljastui: 3D-kamera tunnistaa kasvosi
Apple aikoo lisätä tuleviin iPhone-malleihin uuden 3D-kamerasensorin, jonka avulla käyttäjät voisivat kirjautua puhelimeen sisään ja maksaa ostoksia kasvontunnistuksen kautta.

Kasvontunnistus on perinteisesti ollut helposti huijattavissa, minkä takia sitä ei ole pidetty erityisen luotettavana tai turvallisena tunnistautumiskeinona. Tämä nähtiin keväällä Galaxy S8:n kohdalla, kun puhelimen kasvontunnistusta pystyi huijaamaan yksinkertaisesti valokuvan avulla. iPhoneen tuleva sensori osaa kuitenkin tulkita kasvoja kolmiulotteisesti, joten valokuvahuijauksen ei pitäisi toimia.

Bloombergin mukaan Applen kehittämä järjestelmä pitäisi olla niin taitava, että se tunnistaa kasvon vaikka puhelin lojuisi pöydällä, eikä kameralla olisi näin suoraa yhteyttä kasvoihin. Yhtiö pohtii myös teknologian laajentamista iirisskannaukseen. Uutistoimistolle puhuneiden lähteiden mukaan kasvojentunnistus on siinä mielessä turvallisempi menetelmä kuin nykyinen Touch ID -sormenjälkitunnistin, että sen toiminta perustuu useampaan datapisteeseen.Teknologia on vielä kehitysvaiheessa, minkä takia sitä ei välttämättä oteta käyttöön vielä tulevan syksyn iPhone-malleissa. Bloombergin mukaan Apple kehittää tuleviin iPhoneihin myös tekoälylaskentaan räätälöityä Neural Engine -mikropiiriä sekä uusista iPadeista tuttua ProMotion-näyttöä, jonka virkistytaajuus on 120 hertsiä.

Bloombergin mukaan Apple aikoo julkaista tulevana syksynä OLED-näyttöisen erikoismallin, mutta sen lisäksi yhtiö on kehittänyt LCD-näytöillä varustetut päivitykset iPhone 7:lle ja iPhone 7 Plussalle.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Motorola Edge 30 Neo – hinta laskenut -23%

Motorola Edge 30 Neo
199 € Proshop
217 € RDE.FI
260 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 282 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.