Apple painaa jarrua – iOS 12:n isot uudistukset lykkääntyvät, tarjolla parempaa laatua

Manu Pitkänen

Apple painaa jarrua – iOS 12:n isot uudistukset lykkääntyvät, tarjolla parempaa laatua
Bloombergin mukaan Apple on siirtynyt uuteen ohjelmistokehitysstrategiaan, jossa alleviivataa aiempaa enemmän koodin laadukkuutta ja bugittomuutta. Tämän seurauksena Apple joutuu viivästyttämään joitain isoja ohjelmistouudistuksia vuoteen 2019. Suunnitelmista kertoi ensimmäisen kerran Axios tammikuun lopulla.

Yksi suurimmista lykkäyksistä liittyy iOS:n ja CarPlayn kotinäkymän ulkonäköön, joka aiotaan julkaista vasta vuonna 2019. Apple aikoo uudistaa myös Kuvat-sovelluksen vasta ensi vuonna ja lisätä siihen ominaisuuden, joka ehdottaa tekoälyn avulla valokuvia katsottavaksi. Sen sijaan Mac on saamassa tuen iOS-sovellusten suorittamiselle ja lisäksi Apple aikoo julkaista tämän vuoden aikana FaceID:llä varustetun iPadin, joten animoji-hahmot ovat tulossa myös iPadille.

Uusi ohjelmistokehitysstrategia ei muuta Applen julkaisurytmiä eli uusi iOS-versio esitellään jatkossakin joka vuosi. Yhtiön sisällä ei aiota enää painostaa ohjelmistokehitysprojekteja yhteiseen deadlineen, vaan keskeneräisille hankkeille annetaan aikaa valmistua.Tähän asti ohjelmistoprojektien on pitänyt periaatteessa olla valmiita joka syyskuu, jolloin Apple laittaa uusimman iOS-version levitykseen. Se on ollut ongelmallista, sillä Applen ohjelmistokehitystarpeet ovat lisääntyneet vuosien saatossa rutkasti ja insinöörejä on saatettu pallotella projektien välillä riippuen siitä kuinka paljon ne resursseja milloinkin vaativat. Jatkossa


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 10 – hinta laskenut -47%

Realme 10
149 € CDON
312 € Hobby Hall
371 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 282 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -41%

Honor Magic4 Lite
129 € DNA
221 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 220 €

Oppo Reno10 Pro – hinta laskenut -40%

Oppo Reno10 Pro
600 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 992 €

Xiaomi 12 – hinta laskenut -11%

Xiaomi 12
399 € Telia
439 € Hobby Hall
472 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 446 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.