Opas: Pakota sovellus vaakatasoon Androidilla

1
Petteri Pyyny

Opas: Pakota sovellus vaakatasoon Androidilla
Android-puhelimissa on tyypillisesti mahdollista valita ruudun kierto helposti pikavalikoista. Yleensä valittavissa olevat vaihtoehdot ovat "pakota näyttö pystysuuntaan" ja "kierto", joista kierto tunnistaa laitteen asennon ja kääntää näytön vaakasuuntaan (ns. landscape -tila).

Ongelmia syntyykin siinä vaiheessa, kun laitetta haluaa käyttää nimenomaan vaakasuuntaan pakotettuna – tähän valintaa ei ole.

Tyypillisesti tällainen tilanne syntyy, kun haluaa katsoa vaikkapa videota Chrome-selaimella vaakatasossa, sohvalla tai sängyllä makoillessa. Tällöin automaattinen näytön kierto osoittaa huonoimmat puolensa: Usein puhelin ei ole tällöin täysin vaakatasossa katsojan kädessä, vaan pahimmillaan puhelin vaihtelee pystysuunnan ja vaakatason välillä jatkuvasti, sen mukaan miten käsi sattuu heilahtamaan puhelinta pitäessä.

Onneksi tähänkin löytyy ratkaisu, jolla vaakasuunnan saa pakotettua käyttöön.

Pieni, ilmainen ja mainosvapaa ohjelma nimeltä Rotation Control hoitaa homman - ja paljon muutakin.Androidin näyttö pystysuunnassa

Sovelluksen asennuksen jälkeen puhelimen pikavalikkoon ilmestyy uusi tilarivi, josta löytyvien pikanappien avulla puhelimen ruudun kierron saa haluamakseen. Mukana on myös hieman erikoisempia vaihtoehtoja, kuten vaikkapa ylösalaisin oleva pystysuuntainen kierto.

Android pakotettuna vaakatasoon

Sovellus toimii lähes kaikkien Androidin sovellusten kanssa varsin näppärästi - ongelmia tulee lähinnä sovelluksista, jotka eivät "taivu" vaakatasoon oikein mitenkään, mutta näitä on erittäin harvassa.

Kokeilluista sovelluksista vaakatasoon taipuivat mukisematta ainakin Google Maps, Instagram, Chrome ja Growtopia.

Sovellus toimii myös tableteilla, jotka pakottavat näytön vaakatasoon ja tarjoavat ainoastaan automaattisen kierron pystysuuntaan kääntämiseksi - eli tabletinkin saa halutessaan pakotettua pysymään pystysuunnassa sovelluksen avulla.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A16 – hinta laskenut -39%

Oppo A16
79 € DNA
229 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Motorola Defy (2021) – hinta laskenut -28%

Motorola Defy (2021)
210 € CDON
329 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 293 €

Samsung Galaxy S20 FE 5G – hinta laskenut -25%

Samsung Galaxy S20 FE 5G
299 € Teleoutlet
449 € Proshop
470 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 399 €

Xiaomi Redmi 9A – hinta laskenut -23%

Xiaomi Redmi 9A
69 € Power
97 € Hobby Hall
103 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 89 €

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

1

Lainaus:

Yleensä valittavissa olevat vaihtoehdot ovat "pakota näyttö pystysuuntaan" ja "kierto",


Tuollaisen markkinaosuudesta en tiedä, onko yleisin, vai ei. Aika yleinen on myös valinta, pelkkä automaattinen keirto päällä/pois.

Tosin vähän kömpelöitä nuo kaikki valikoissa olevat valinnat

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.