Näin siirrät kuvat puhelimen muistilta microSD-muistikortille

Matti Robinson

Näin siirrät kuvat puhelimen muistilta microSD-muistikortille
Vuosi vuodelta älypuhelinten kamerat ottavat yhä suurempaa jalansijaa kameramarkkinoilla, ja tämä tarkoittaa tietysti sitä, että jostain on saatava tallennustila tuhansille valokuville. Toki älypuhelinten sisäinen tallennustila on kasvanut vuosi vuodelta, mutta ei välttämättä samaa tahtia kuin tilan tarve.

Luonnollisesti yksi parhaista kuvien tallennusmetodeista on pilvitallennus, joka on erityisesti Googlen Kuvat-palvelun myötä kasvattanut suosiotaan. On kuitenkin huomiotava, ettei Googlen palvelu anna ilmaiseksi ladata loputonta määrää kuvia alkuperäisellä laadulla, joten syytä on myös paikalliseen tallennukseen.

Paikallista tallennusta, eli puhelimeen itseensä tallennettuja kuvia, helpottaa tietysti muistikorttipaikka, joka löytyy useista Android-puhelimista. Valitettavasti muistikorttia ei välttämättä käytetä automaattisesti, joten tässä ohjeet kuinka siirrät kuvat puhelimen omalta tallennusmuistilta laitteeseen asennetulle muistikortille.

Jos et ole vielä hankkinut muistikorttia puhelimeesi niin suuntaa lukemaan oppaamme muistikortin valitsemisesta älypuhelimelle.1. Avaa sovellusvalikosta tiedostonhallintasovellus (mikäli laitteessa ei ole tiedostonhallintaan soveltuvaa sovellusta, niin lataa Play Kaupasta esimerkiksi ES File Explorer eli ES-resurssienhallinta)


2. Valitse Internal Storage

3.Avaa DCIM-kansio


4.Paina pitkään Camera-kansiota

5.Valitse Lisää-valikosta Siirrä sijaintiin


6.Siirry takaisin ja valitse SD card->DCIM (mikäli hakemistoa ei ole, luo se Lisää-valikosta valinnalla Uusi->Kansio)

7.Paina OK

Näin olet onnistuneesti siirtänyt kameralla otetut kuvat ja videot muistikortille ja ne pitäisi edelleen löytyä normaalisti mm. kamera- ja galleriasovelluksista.

Luonnollisesti tämä siirto ei muuta tilannetta kuvien tallennuksen suhteen. Mikäli haluat, että kaikki kameran kuvat tallentuvat aina automaattisesti muistikortille sisäisen tallennustilan sijaan, niin siirry lukemaan tämä ohje.

Mikäli et ole varma kuinka paljon tallennustilaa on laitteessasi jäljellä, niin näet sen Asetukset-valikon kohdasta Tallennus & muisti (nimi voi vaihdella), josta useimmiten näet myös kuinka suuri osa on videoiden ja kuvien käytössä.


Jos laitteesi ei mahdollista kuvien siirtämistä muistikortille, esimerkiksi siitä yksinkertaisesta syystä ettei laitteessa ole muistikorttipaikkaa lainkaan, niin on suositeltavaa käyttää pilvitallennusta tukevaa kuvapalvelua, kuten Google Kuvat. Tähän auttaa Google Kuvat -oppaamme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A16 – hinta laskenut -39%

Oppo A16
79 € DNA
229 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Samsung Galaxy Note20 Ultra – hinta laskenut -38%

Samsung Galaxy Note20 Ultra
599 € Teleoutlet
945 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 968 €

Samsung Galaxy S20 FE 5G – hinta laskenut -25%

Samsung Galaxy S20 FE 5G
299 € Teleoutlet
449 € Proshop
470 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 399 €

Xiaomi Redmi 9A – hinta laskenut -23%

Xiaomi Redmi 9A
69 € Power
97 € Hobby Hall
103 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 89 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.