Näin tallennat kameran kuvat automaattisesti puhelimen muistikortille

1
Matti Robinson

Näin tallennat kameran kuvat automaattisesti puhelimen muistikortille
Älypuhelinkamerat ovat vallanneet niin harraste- kuin jopa ammattikuvaajien kädet, jos ei muuten niin ainakin jokapäiväsessä arkikäytössä. Tietysti tämä tarkoittaa, että puhelimen tallennustila täyttyy jatkuvasti ruokakuvista ja lemmikkien poseerauksista.

Mikäli käytössäsi on Android-puhelin, niin onneksi tallennustilaongelmaan saattaa olla helppo ratkaisu. Monet Android-laitteet näet tukevat microSD-muistikortteja, joilla tallennustilan voi parhaassa tapauksessa moninkertaistaa.

Valitetttavasti microSD-muistikortin asennus puhelimeen ei kuitenkaan ole välttämättä aina tarpeeksi, eikä järjestelmä tai tässä tapauksessa kamerasovellus muuta toimintaansa automaattisesti. Niinpä jos haluat, että ottamasi kuvat ja videot tallentuvat muistikortille puhelimeen integroidun tallennustilan sijaan, niin seuraa näitä yksinkertaisia ohjeita.

1. Valitse sovellusvalikosta Kamera->Asetukset tai joissain tapauksissa vaihtoehtoisesti Asetukset->Kamera (nimi ja toiminnallisuus voi hieman vaihdella)


2. Avaa kohta Storage location (Tallennuspaikka) tai vaihtoehtoisesti laite päälle kohde Prioriteettitallennus SD-kortille

3. Valitse vaihtoehdoista SD card eli Muistikortti


Olet nyt muuttanut kameran tallentamien tiedostojen sijainniksi muistikortin ja jatkossa puhelimen muisti ei enää täyty kuvista ja videoista. Huomioi kuitenkin, että myös muistikortilta tila voi hyvinkin loppua. Tarkastele tallennustilan tilannetta Asetukset-valikon kohdasta Tallennus & muisti (nimi voi vaihdella).Tallennus tapahtuu nyt oikeaan osoitteeseen, mutta aiemmin ottamasi kuvat ja videot ovat yhä vanhassa paikassa. Voit kuitenkin halutessasi siirtää myös ne muistikortille, ja siihen löydät ohjeet täältä.

Mikäli laitteesi ei mahdollista kuvien tallentamista muistikortille, esimerkiksi siitä syystä ettei laitteessa ole muistikorttipaikkaa, niin on suositeltavaa käyttää pilvitallennusta tukevaa kuvapalvelua, kuten Google Kuvat. Tähän auttaa Google Kuvat -oppaamme.

Jos et ole vielä ostanut laitteeseesi muistikorttia, niin lue muistikortin osto-opas älypuhelimille ennen kauppaan siirtymistäParhaat kännykkätarjoukset

Oppo A16 – hinta laskenut -39%

Oppo A16
79 € DNA
229 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Motorola Defy (2021) – hinta laskenut -28%

Motorola Defy (2021)
210 € CDON
329 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 293 €

Samsung Galaxy S20 FE 5G – hinta laskenut -25%

Samsung Galaxy S20 FE 5G
299 € Teleoutlet
449 € Proshop
470 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 399 €

Xiaomi Redmi 9A – hinta laskenut -23%

Xiaomi Redmi 9A
69 € Power
97 € Hobby Hall
103 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 89 €

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
Iso A (vahvistamaton)

1

Honor 7 kameran tallennuspaikan kanssa oli suuria ongelmia. Tallensi laitetilaan vaikka yritti Asetukset valikosta valita SD-kortin ensisijaiseksi tallennusvälineeksi.
Vika korjaantui 1."avaamalla kamera" 2. "ppuhkäisemällä näyttöä oikealta vasemmalle" 3.Valitsemalla prioriteettitallennuksen SD-kortille.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.