Sony esitteli IFA-messuilla uuden XZ-huippupuhelimen

Matti Robinson

Sony esitteli IFA-messuilla uuden XZ-huippupuhelimen
On jälleen se aika vuodesta, kun yksi maailman suurimmista teknologiayrityksistä esittelee omia lippulaivapuhelimiaan. Kyseessä ei kuitenkaan ole Apple, Samsung eikä LG, vaan Sony.

Sonylla on tapana, syystä tai toisesta, uusia Android-lippulaivat Saksassa järjestettävillä IFA-messuilla. Kyseiset messut eivät ole kovinkaan tunnettuja älypuhelintarjonnasta, mutta onneksi Sony pitää perinnettä yllä.

Tänä vuonna Sonyn valikoima laajeni uudella Xperia XZ3 -älypuhelimella, joka on tietysti XZ2-mallin seuraaja. Edeltäjästä on kuitenkin vain puolisen vuotta aikaa, joten mitä uutta on Sony saanut lisättyä huippulaitteeseensa?

XZ2-perusmallista on parannettu näyttöä, joka on kasvanut kuuteen tuumaan, resoluutio parantunut QHD-tasoon ja tarjolla on nyt myös HDR-tuki. Lovia ei edelleenkään nähdä Sonyn laitteissa, vaan XZ3:ssa löytyy niin leuka kuin otsakin, vaikkakin hieman pienemmät sellaiset.

Näyttö onkin suurin uudistus, sillä suoritin on edelleen Snapdragon 845, muistia on edelleen 4 gigatavua ja tallennustilaa edelleen 64 gigatavua. Akku on kasvanut kuitenkin hienoisesti 3330 milliampeerituntiin, joten akkukesto saadaan kenties pidettyä samana.Takakamera on edeltäjästä tuttu 19 megapikselin MotionEye-kamera, jossa aukko on parantunu f/1.9:ään. Etukamera on puolestaan uudistettu viidestä aina 13 megapikseliin.

Tälläkään kertaa laitteessa ei ole 3,5 mm kuulokeliitintä, mutta IP68-sertifikaatin mukainen veden- ja pölynkestävyys löytyy. Yksi kiinnostavimmista ominaisuuksista laitteessa on Side Sense, joka tarkoittaa, että laitteen kyljessä on kosketusherkkä pinta, jolla pystyy ohjaamaan laitetta.

Sonyn suomenkielisestä tiedotteesta ei paljastu hintaa tai myyntiaikataulua, mutta ainakin osassa maailmaa se saapuu myyntiin alkaen syyskuun lopusta 799 euron hintaan.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A78 – hinta laskenut -21%

Oppo A78
218 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 276 €

Apple iPhone SE (2022) – hinta laskenut -19%

Apple iPhone SE (2022)
402 € Hobby Hall
499 € Gigantti
499 € Power

Alin hinta viikko sitten: 499 €

Xiaomi Redmi A1 – hinta laskenut -16%

Xiaomi Redmi A1
76 € Hobby Hall
90 € Proshop
90 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 90 €

Motorola Moto G13 – hinta laskenut -15%

Motorola Moto G13
123 € Hobby Hall
131 € Proshop
145 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 144 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.