Android 9.0 Pie:n uusi tumma teema, esteettömyysvalikko ja paikkaa vaihtanut hakupalkki

Matti Robinson

Android 9.0 Pie:n uusi tumma teema, esteettömyysvalikko ja paikkaa vaihtanut hakupalkki
Androidin viimeisimmän version pienempiin muutoksiin kuuluvat käyttöliittymää hiukan parantavat kolme ominaisuutta, jotka eivät välttämättä vaikuta isoilta uudistuksilta, mutta helpottavat ja mukavoittavat joidenkin elämää kovasti.

Näistä selkeästi toivotuin on ollut tumma teema. Jo Oreon myötä tarjottiin tummaa teemaa silloin kuin taustakuva siihen soveltui. Nyt tumman teeman voi valita itse suoraan kohdasta Asetukset -> Järjestelmä -> Näyttö -> Teema. Valinnan voi tehdä Pimeän, Värikkään ja Valoisan välillä. Näistä ensiksi mainittu on tummin ja jälkimmäisin vaalein.

Tumma teema ei välttämättä tosin ole yhtä tarpeellinen kuin uusi estettömyysvalikko, joka tarjoaa helpomman pääsyn Androidn estettömyystoimintoihin. Aiemmin toiminnot on piiloitettu asetuksiin, jotka saattavat olla erityisesti esteettömyysasetuksia tarvitseville melkoinen sekasotku.Toiminnon ollessa päällä käyttöliittymän oikeassa alanurkasta löytyy valikon ikoni, josta aukeaa itse esteettömyysvalikko.

Lisäksi Google on muuttanut hakupalkin paikkaa, jolla on tarkoitus helpottaa haun käyttöä. Aiemmin hakupalkki on löytynyt käyttöliittymän ylälaidasta, mutta Android 9.0 Pien myötä hakupalkki on oletuksena alalaidassa, jossa se on helpommin sormien ulottuvissa.

Lue täältä lisää Android Pie:n uusista ominaisuuksista.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A16 – hinta laskenut -39%

Oppo A16
79 € DNA
229 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Samsung Galaxy Note20 Ultra – hinta laskenut -38%

Samsung Galaxy Note20 Ultra
599 € Teleoutlet
945 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 968 €

Samsung Galaxy S20 FE 5G – hinta laskenut -25%

Samsung Galaxy S20 FE 5G
299 € Teleoutlet
449 € Proshop
470 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 399 €

Xiaomi Redmi 9A – hinta laskenut -23%

Xiaomi Redmi 9A
69 € Power
97 € Hobby Hall
103 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 89 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.