OnePlus jumissa? Näin nollaat / resetoit puhelimesi (OnePlus 7, OnePlus 9, OnePlus Nord, 9 Pro, 8T ja muut)

Petteri Pyyny

, päivitetty

OnePlus jumissa? Näin nollaat / resetoit puhelimesi (OnePlus 7, OnePlus 9, OnePlus Nord, 9 Pro, 8T ja muut)
Toisinaan puhelimet jumittavat aika lailla lopullisen tuntuisesti, niin että virran katkaisu ja takaisin päälle laittaminenkaan ei enää auta mitään. Onneksi puhelimesta ei vielä tämän jälkeen tule paperipainoa, vaan tilanteelle voi tehdä jotain.

Mikäli OnePlus -puhelimesi on jämähtänyt niin, että mitään ei tapahdu ja virtojen katkaisukaan ei auta, voi puhelimelle tehdä ns. hard resetin eli puhelimen nollauksen. Tässä tapauksessa kaikki puhelimen sisältö pyyhkiytyy pois, mutta puhelimen saa kuitenkin otettua takaisin käyttöön.

OnePlussan kaikissa malleissa aina OnePlus 7 -sarjaan saakka puhelimen nollaus toimii näin: 1. Pistä puhelin laturiin kiinni
 2. Pidä äänenvoimakkuuden vähennysnäppäintä (volume down) ja puhelimen virtapainiketta pohjassa yhtä aikaa noin 10 - 15 sekunnin ajan, kunnes esiin tulee OnePlussan logo.
 3. Tämän jälkeen puhelimen pitäisi käynnistyä uudelleen ja esiin tulee pienen odottelun jälkeen valikko, josta valitaan käytettävä kieli. Yleensä vaihtoehtoina ovat ainoastaan kiina ja englanti. Valitse englanti, jos haluat seurata ohjeitamme.
 4. Nyt esiin tulee useita vaihtoehtoja, miten toimia. Vaihtoehdot ovat yleensä, hieman puhelimesta riippuen:
  Wipe cache
  Wipe data and cache
  Restore phone settings
 5. Kannattaa kokeilla aivan ensimmäisenä valintaa Wipe cache, sillä tämä valinta säilyttää tietosi ja asetuksesi, jos homma onnistuu.
 6. Tämän jälkeen puhelin käynnistyy uudestaan ja jos homma onnistui, kaikki toimii kuten pitääkin.
 7. Mikäli puhelin ei edelleenkään toimi, tee kuten aiemmin, mutta valitse tällä kertaa Wipe data and cache ja noudata muutoin samoja ohjeita. Tämä palauttaa puhelimen samaan tilaan kuin se oli ostettaessa.


Yllä mainittu ohje toimii sellaisenaan ainakin seuraavien OnePlus-mallien kanssa:
 • OnePlus 3
 • OnePlus 3T
 • OnePlus 5
 • OnePlus 5T
 • OnePlus 6
 • OnePlus 6T
 • OnePlus 7
 • OnePlus 7 Pro
 • OnePlus 7T
 • OnePlus 7T Pro


Jos käytössäsi on uudempi OnePlussan malli (OnePlus 8, OnePlus 8 Pro, OnePlus 9, OnePlus Nord ja näitä uudemmat), laitteen nollaus toimii hieman eri tavalla, näiden ohjeiden mukaan: 1. Pistä puhelin laturiin kiinni
 2. Sammuta puhelin kokonaan painamalla virtapainiketta hetken aikaa pohjassa ja valitsemalla esiin aukeavasta valikosta kohta Katkaise virta. Odota, että puhelin sammuu kokonaan eli näytöllä ei näy enää mitään.
 3. Pidä äänenvoimakkuuden vähennysnäppäintä (volume down) ja puhelimen virtapainiketta pohjassa yhtä aikaa noin 10 - 15 sekunnin ajan, kunnes esiin tulee OnePlussan logo.
 4. Tämän jälkeen puhelimen pitäisi käynnistyä uudelleen ja esiin tulee pienen odottelun jälkeen valikko, josta valitaan käytettävä kieli. Yleensä vaihtoehtoina ovat ainoastaan kiina ja englanti. Valitse englanti, jos haluat seurata ohjeitamme.
 5. Nyt esiin tulee useita vaihtoehtoja, miten toimia. Vaihtoehdot ovat yleensä, hieman puhelimesta riippuen:
  Wipe cache
  Wipe data and cache
  Restore phone settings
 6. Kannattaa kokeilla aivan ensimmäisenä valintaa Wipe cache, sillä tämä valinta säilyttää tietosi ja asetuksesi, jos homma onnistuu.
 7. Tämän jälkeen puhelin käynnistyy uudestaan ja jos homma onnistui, kaikki toimii kuten pitääkin.
 8. Mikäli puhelin ei edelleenkään toimi, tee kuten aiemmin, mutta valitse tällä kertaa Wipe data and cache ja noudata muutoin samoja ohjeita. Tämä palauttaa puhelimen samaan tilaan kuin se oli ostettaessa.
Puhelimet ovat loppujen lopuksi vain pienikokoisia tietokoneita, joten erilaiset ohjelmistossa olevat ongelmat aiheuttavat niille ongelmia, aivan kuten tietokoneillekin. Tämän vuoksi kannattaa huolehtia puhelimen varmuuskopioinnista aika ajoin.

Huomaathan, että oppaan noudattaminen pyyhkii puhelimen täysin tyhjäksi ja joudut kirjautumaan uudestaan Google-tilillesi ja asentamaan kaikki sovelluksesi uusiksi.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 10 – hinta laskenut -47%

Realme 10
149 € CDON
312 € Hobby Hall
371 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 282 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -41%

Honor Magic4 Lite
129 € DNA
221 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 220 €

Oppo Reno10 Pro – hinta laskenut -40%

Oppo Reno10 Pro
600 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 992 €

Xiaomi 12 – hinta laskenut -11%

Xiaomi 12
399 € Telia
439 € Hobby Hall
464 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 446 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.