Arvostelu: Honor Band 5 -aktiivisuusranneke

Arvostelussa HONOR Band 5 -aktiivisuusranneke - Yllättävän hyvä
Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen

Sisällys

Älykellot ja erilaiset aktiivisuusrannekkeet ovat viimeistään parin viimevuoden aikana löytäneet tiensä valtavirran ranteisiin. Me päätimme ottaa testiin hiljattain julkaistun Huawein HONOR Band 5:n ja katsastimme, mitä se tarjoaa.

Hinnan ei ainakaan pitäisi pelästyttää ketään pois, nimittäin kyseessä on noin 35 euron hintainen laite. Ulkoisesti Band 5:n voisi kyllä uskoa olevan jokusen kympin kalliimpikin. Huawei on jälleen osoittanut, että se osaa tehdä arvoaan kalliimman tuntuisia laitteita.

Hintaansa nähden Band 5 tarjoaa aika paljon ominaisuuksia. Rannekkeesta löytyy sykemittaus, aktiviteettien seuranta, unenlaadun mittaus sekä jopa happisaturaatiomittaus, jota tosin ei juurikaan markkinoida, mikä tarkoittanee, että valmistaja ei itsekään pidä sitä kovin luotettavana.

Rannekkeen luvataan olevan vesitiivis 50 m saakka, eli se soveltuu myös uinnin seuraamiseen. Testin aikana ranneke kävi saunassa ja suihkussa, joten sen verran vesitiiviyttä ainakin löytyi myös käytännössä.

Tekniset tiedot

 • Paino:
 • 22,7 g
 • Näyttö:
 • 0,95" AMOLED, 120 x 240 resoluutio
 • Akku:
 • 100 mAh (ei irrotettava), akkukestoa luvataan 14 vuorokautta
 • Yhteensopivuus:
 • Android, iOS
 • Muuta:
 • vedepitävä 50 metriin asti
 • Hinta:
 • n 35 euroa (päivän hinta täältä!)

Ominaisuudet

Band 5 tukee puhelimen ilmoituksia, eli viestit saa näppärästi ranteeseen. Tärisevä ranneke auttaa huomaamaan yhteydenotot vaikka puhelin olisi äänettömällä, mitä itse pidän yhtenä parhaista koko älylaite ranteessa -kategorian ominaisuuksista.

Akkukestoksi luvataan jopa 14 vuorokautta, mutta omalla käytölläni pääsin hieman yli viikon kestoon, mikä sekin on vielä ihan kelvollinen tulos. Kestoon laskevasti vaikuttivat mm. päälle kytketyt jatkuva sykkeen seuranta sekä unen seuranta.

Ranneke tunnisti nukkumisen automaattisesti melko tarkasti, toisin kuin esimerkiksi 10 kertaa kalliimpi Samsungin kello, joka väitti jatkuvasti minun nukkuneen alle kolmen tunnin unia. Unen laadun mittauksen tarkkuudesta on vaikea sanoa, mutta ihan järkeviä prosentteja Band 5 antaa syvästä ja kevyestä unesta.

Sykkeen mittaus antaa pääosin omaan käsitykseeni sopivia tuloksia. Huippu-urheilijat varmasti kääntyvät muiden laitteiden puoleen, mutta satunnainen liikkuja pärjää Band 5:n tiedoilla hyvin.

Ulkonäkö ja olemus

Honor Band 5 kädessä

0,95-tuumainen OLED-näyttö (240 x 120) on pystysuuntainen, eli kapea ja korkea. Tämä ei ole mitenkään optimaalista viestien lukemiseen, mutta kyllä siitä äkkiä voi vilkaista viestin aiheen, minkä perusteella voi päättää, onko puhelin syytä kaivaa esiin.

Honor Band 5 takaa

HONOR Band 5:n järjestelmä on halvan näköinen ja vähän laginen, mutta ihan käyttökelpoinen ja onneksi yksinkertainen. Aktiivisuuden seurannan ja viestien lukemisen ohella laitteella voi ohjata puhelimen musiikkisoitinta, mikä on ihan kätevää.

Älypuhelinsovellus

Honor Band 5 - sovelluksen terveysnäkymä Honor Band 5 - unen yhteenveto

Puhelimeen laitteen saa paritettua Huawein Health-sovelluksella. Sovellus tuntuu yksinkertaiselle rannekkeelle vähän raskaalta, ja on ehkäpä laitteen käytön huonoin puoli. Sovelluksesta voi selata tuloksiaan reaaliajassa ja aiemmilta päiviltä, sekä hallita vaikkapa kellotaulun ulkonäköä.

Honor Band 5 - sykkeen mittaus

Huawein omilla puhelimilla (joissa on Magic UI) on mahdollisuus käyttää muutamia lisäominaisuuksia, kuten kameran etälaukaisua suoraan Band 5:stä.

Yhteenveto

Band 5 on yksinkertainen ja toimiva, erityisesti ottaen huomioon edullisen hinnan. Se mittaa unta, askeleita ja sykettä hyvin, ja näyttää ilmoitukset kelvollisesti, vaikkei niitä pystynäytöltä kaikkein mukavin olekaan lukea.

Käyttöliittymä ei ole maailman sulavin ja näyttävin, mutta toimii paljon paremmin kuin hinnan perusteella olisi lupa odottaa. Loistava porttilaite älykellojen ja aktiivisuusrannekeiden sarjassa.

Tähdissä on otettu huomioon laitteen hinta, mutta lopulta Huawein Honor Band 5 pärjää yllättävän hyvin kalliimpiakin kilpailijoita vastaan. 10 kertaa kalliimpi ei tarkoita 10 kertaa parempaa.

Honor Band 5

Kokemuksia tästä tuotteesta? Kommentteja arvostelusta? Kerro!

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.