Googlen kasvojentunnistus ei onnistu pian käyttäjän nukkuessa?

Matti Robinson

Googlen kasvojentunnistus ei onnistu pian käyttäjän nukkuessa?
Viime syksynä esitellyt Pixel 4 -puhelimet toivat mukanaan iPhonesta tutun ominaisuuden Googlen lippulaivapuhelimeen. Pixel siirtyi sormenjälkilukijasta täysin kasvojentunnistukseen, joka toteutettiin hieman Applesta poikkeavalla tavalla.

Pixel 4:ssä kameroiden lisäksi käytetään tutkasensoria, jonka avulla saadaan parempi tunnistusmekanismi kuin pelkillä 2D-kameroilla. Valitettavasti yhtiö kuitenkin unohti yhden ongelman, josta kaikki käyttäjät eivät olleet tyytyväisiä.

Puhelimen näet voi avata kasvoilla, vaikka henkilön silmät olisivat kiinni. Ongelma kuulostaa kovin spesifiseltä, mutta ilmeisesti kaikki eivät luota esimerkiksi pariskunnan toiseen puoliskoon tai pelkäävät, että rosvo lyö tajuttomaksi avatakaseen puhelimen.

Esimerkiksi Applen laitteissa ongelmaa ei näet ole. Google kuitenkin on todennut myös, että tähän on tulossa korjaus, mutta toistaiseksi ominaisuutta ei ole näkynyt.

Nyt Android Police on bongannut Pixel 4:n asetuksista kyseisen ominaisuuden, mutta sitä ei ole vielä laitettu Googlen toimesta päälle. Asetuksista hakutoimintoa käytettäessä toiminto voidaan löytää, mutta se ei vielä tee mitään, eikä sitä löydy kasvojentunnistuksen asetuksista.Niinpä voisi kuvitella, että päivitys on aivan nurkan takana ja saapuu kenties jo seuraavassa päivityksessä. Valitettavasti tosin ominaisuus on jo aiemminkin ilmaantunut esiin vastaavalla tavalla, joten kyseessä voi olla samankaltainen bugi.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Motorola Edge 30 Neo – hinta laskenut -23%

Motorola Edge 30 Neo
199 € Proshop
217 € RDE.FI
260 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 282 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.