Honor ottaa etäisyyttä Huaweihin, diilit yhdysvaltalaisten piirivalmistajien kanssa

Matti Robinson

Honor ottaa etäisyyttä Huaweihin, diilit yhdysvaltalaisten piirivalmistajien kanssa
Pitkään Huawein omistuksessa ollut, mutta jokseenkin erillisenä brändinä toiminut, Honor siirtyi uudelle omistajalle marraskuussa.

Huhujen mukaan n. 12,7 miljardin euron arvoinen brändi on nyt kiinalaisten holding-yhtiöiden omistuksessa, jolla ei ole tiettävästi samanlaista läheistä suhdetta valtionhallinnon kanssa. Vaikka valta vaihtuikin Yhdysvalloissa, niin haitaksi liene puolueettomuudesta ei ole.

Honor on nyt alkanut lämmitellä välejä entistä enemmän Yhdysvaltoihin päin. Yhtiö on solminut yhteistyöt kahden suuren yhdysvaltalaisen piirivalmistajan Qualcommin ja Intelin kanssa. Lisäksi käsiä on lyöty yhteen mm. Mcirosoftin, AMD:n, Sonyn, Micronin ja MediaTekin kanssa, kertoo Reuters.


View-mallisto on sisältänyt aiemmin vain Huawein Kirin-piirejä, uuden View40:n myötä näin ei enää ole.Suuriosa, ellei valtaosa, Honorin aiemmista laitteista on sisältänyt aiemmin Huawein piiriyhtiö HiSiliconin piirejä. Näiden Kirin-piirien lisäksi halvemmissa laitteissa on suosittu MediaTekin järjestelmäpiirejä, mutta Qualcomm on ollut vain pienessä vähemmistössä Honor-laitteita.

Diilien perusteella tämä suhde saattaa muuttua täysin. Jää nähtäväksi tuleeko Kirin-piirejä näkymään enää ollenkaan Honor-laitteissa, sillä juuri julkistetussa View40:ssä Honor luottaa MediaTekiin, vaikka kaikki aiemmat View-laitteet ovat sisältäneet Kirin-piirin.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi Poco M4 5G – hinta laskenut -37%

Xiaomi Poco M4 5G
146 € CDON
228 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Sony Xperia 5 V – hinta laskenut -27%

Oppo A78 – hinta laskenut -21%

Oppo A78
218 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 276 €

Apple iPhone SE (2022) – hinta laskenut -19%

Apple iPhone SE (2022)
402 € Hobby Hall
499 € Gigantti
499 € Power

Alin hinta viikko sitten: 499 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.