Telegramiin uutta toimintoa: automaattisesti poistettavat viestit ja kotinäytön widgetit

Janne Yli-Korhonen

Telegramiin uutta toimintoa: automaattisesti poistettavat viestit ja kotinäytön widgetit
Merkittävästi viime aikoina uusia käyttäjiä saanut Telegram on päivittynyt uusilla toiminnoilla. Näiden joukkoon lukeutuvat automaattisesti poistuvat viestit sekä Androidin ja iOS:n kotinäytölle asetettavat widgetit.

Viime päivityksessä Telegram toi mahdollisuuden poistaa keskusteluhistorian ryhmissä itseltä sekä muilta ryhmään kuuluvilta. Nyt poistamisen voi ajastaa automaattiseksi. Käyttäjä voi valita tämän tapahtuvan 24 tunnin tai 7 vuorokauden kuluttua lähettämisen jälkeen.

Keskustelusta poistuvat viestit, jotka ovat tulleet sen jälkeen, kun ajastin on laitettu käyntiin. Muut viestit pysyvät keskustelussa. Ryhmissä ominaisuutta pystyy käyttämään vain ryhmän ylläpitäjät.

Androidilla ominaisuutta pääsee käyttämään klikkaamalla keskustelussa yläkulman kolmea pistettä ja valitsemalla Clear History. iOS:llä paina viestiä hetken pohjassa, valitse Select, valitse yläkulmasta Clear Chat ja Enable Auto-Delete.Apple lisäsi iOS 14 -käyttöjärjestelmään tuen kotinäytön widgeteille ja nyt Telegram ottaa tästä hyödyn. Widgetin avulla pääsee nopeasti tiettyihin keskusteluihin kotinäytöltä. iOS:llä widget päivittyy vain toisinaan rajoituksista johtuen, mutta Androidin widget pysyy aina ajan tasalla.

Ryhmiin voi helposti kutsua uusia ihmisiä linkkien avulla. Telegram lisää tähän nyt uutta mahdollisuutta, sillä kutsulinkkeihin voi nyt asettaa tietyn keston, maksimimäärän saapuville käyttäjille tai molemmat.

Kutsulinkit voi myös muuttaa QR-koodeksi, joita voi helposti lukea puhelimen kameralla. Lisäksi Telegram näyttää ylläpitäjälle minkälaisen linkin kautta käyttäjät päätyivät ryhmään.

Telegram mahdollistaa peräti 200 000 ihmisen ryhmän, jossa käyttäjät voivat keskustella ja lähettää mediaa. Nyt tätä rajaa lähellä olevat ryhmät voivat muuttaa halutessaan ns. lähetysryhmäksi, johon voi liittyä rajaton määrä käyttäjiä.

Tällaisessa ryhmässä vain ylläpitäjä voi lähettää viestejä, mutta muut voivat liittyä ryhmäpuheluihin.

Uusi päivitys tuo mukanaan myös uusia animoituja hymiöitä. Lisäksi Telegramiin siirretty keskusteluhistoria näkyy Telegramissa alkuperäisten päiväysten muodossa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi Redmi Note 11S 5G (global) – hinta laskenut -17%

Xiaomi Redmi Note 11S 5G (global)
155 € Multitronic
194 € Proshop
199 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 186 €

Xiaomi Redmi Note 11 Pro – hinta laskenut -16%

Xiaomi Redmi Note 11 Pro
262 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 313 €

Apple iPhone SE (2022) – hinta laskenut -15%

Apple iPhone SE (2022)
339 € Swappie
399 € Hobby Hall
524 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 399 €

Xiaomi 12X – hinta laskenut -14%

Xiaomi 12X
483 € Proshop
483 € Hobby Hall
623 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 562 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.