Arvostelussa Honor Band 6

Honor Band 6 arvostelu: miellyttävä laite jättää toivomisen varaa
Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Sisällys

Honor päivitti edullisten aktiivisuusrannekkeiden linjastoa, kun Honor Band 6 saapui Suomeen toukokuussa.

Laitteen mielenkiintoa lisää juurikin hinta, joka on noin 60 euroa sekä ominaisuudet, joita tällä hinnalla saa.

Honor Band 6:ssa on esimerkiksi iso näyttö, aktiivisuuden seuranta, sykemittaus sekä unenseuranta. Muutaman viikon jälkeen laite on pärjännyt hyvin, mutta muutamissa kohdissa asiat voisivat olla paremminkin.

Tekniset tiedot

 • Rakenne:
 • Päältä lasia, runko muovia, silikoniranneke, vesitiivis 50 metrin syvyyteen
 • Näyttö:
 • 1,47”, AMOLED-kosketusnäyttö, 194 x 368
 • Mitat:
 • 43 x 25.4 x 11.45 mm, paino rannekkeen kanssa 29 grammaa
 • Ominaisuudet:
 • Sykemittaus, veren happipitoisuuden (SpO2) seuranta, unen seuranta, stressin seuranta, 10 sisäistä urheilutilaa, kuukautiskiertokalenteri, säätiedot, ilmoitukset puhelimesta, musiikin toiston ohjaus
 • GPS:
 • Jaettu GPS-yhteys puhelimen kautta
 • Akku:
 • 180 mAh, akunkesto jopa 14 päivää, magneettinen laturi
 • Hinta:
 • 59,90 euroa

Miellyttävän iso näyttö

Honor Band 6:n erikoisuus on 1,47-tuumainen näyttö, joka on Honor Band 5 -aktiivisuusrannekkeeseen nähden 148% suurempi.

AMOLED-tekniikkaa käyttävä kosketusnäyttö on mukavan iso ja muotoilultaan käytännöllinen. Xiaomin Mi Smart Band 6 -aktiivisuusrannekkeeseen verratessa Honorin näyttö on leveämpi.

Omaan makuun leveämpää näyttöä on miellyttävämpi käyttää esimerkiksi sivuttaisiin pyyhkäisyihin. Lisäksi tältä näytöltä on hyvä katsella nopeasti tietoja esimerkiksi päivän aktiivisuudesta.

Band 6:n tarkkuus on kohdillaan ja myös kirkkaus on ulkokäyttöä varten hyvä. Kirkkautta tosin joutuu säätämään manuaalisesti, joten itse pidän sitä täysillä koko ajan. Aina päällä olevaa toimintoa ei ole, mutta rannetta nostamalla näyttö menee päälle.

Kellossa on muutama sisäänrakennettu kellotaulu, joita voi vaihtaa painamalla pitkään kellon kotinäytöllä. Lisää kellotauluja saa Huawei Health -sovelluksen kautta, mutta suurin osa maksaa 0,49 - 1,99 euroa.

Honor Band 6:n tunnistaa helposti Honor-laitteeksi, sillä kyljessä on iso Honor-logo. Toisella puolen aktiivisuusranneketta on puolestaan punaisella viimeistelyllä varustettu painike.

Itse ranneke on silikonia. Ranneke kiinnittyy ranteeseen perinteisen kiinnitysmekanismin avulla. Rannekkeessa on paljon reikiä, joten laite kiinnittyy sopivasti kaikenkokoisiin ranteisiin. Rannekkeen leveys on 16 mm.

Laite on kevyt 29 gramman painolla ja muutenkin Honor Band 6 on pienikokoinen. Omasta mielestä laite on siisti ja sopii hyvin käytettäväksi useimmissa tilanteissa. Paino on sopiva, joten laitetta on miellyttävä pitää ranteessa suurimman osan päivästä.

Käytetään yhdessä Huawei Health -sovelluksen kanssa

Honor on irtautunut Huaweista, mutta tästä huolimatta puhelimeen täytyy asentaa Huawei Health -sovellus.

Health -sovelluksen pystyy lataamaan Androidin virallisesta Play -kaupasta, mutta sovellus ei ole päivittynyt pitkään aikaan. Tästä syystä Health-sovellus on hyvä asentaa Huawein oman AppGallery-sovelluskaupan kautta.

AppGallery-sovelluskauppaa ei kuitenkaan saa ladattua Play -kaupasta, vaan se täytyy asentaa Huawein nettisivujen kautta.

Kokemus ei siis ole paras mahdollinen ja tästä syystä Honor tarvitsee oman sovelluksen.

Aktiivisuusranneketta pystyy käyttämään edelleen Play-kaupan sovelluksen kautta, mutta omalla kohdalla tämä sovellus ei osaa antaa aktiivisuusrannekkeelle päivityksiä. Huawein AppGalleryn kautta päivitetty sovellus puolestaan tarjoaa päivityksiä rannekkeelle. Näitä on tullut muutama parin kuukauden aikana. Yksi päivitys toi mukanaan suomen kielen Honor Band 6:lle.

Honor Band 6 on suunniteltu paremmin toimimaan Android-laitteiden kanssa, sillä kaikki ominaisuudet eivät ole tuettuna iOS:llä. Androidilla toimivia ominaisuuksia ovat esimerkiksi kuukautispäiväkirja ja musiikin toiston ohjausominaisuudet.

Itse aktiivisuusrannekkeen käyttö on helppoa, sillä siinä käytetään yksinkertaista käyttöjärjestelmää.

Kotinäkymästä pyyhkäisyt oikealle tai vasemmalle tuovat näkyviin erilaisia näkymiä, kuten päivän aktiivisuuden, sykkeen ja sään. Näistä näkymistä ei kuitenkaan saa näkymään suoraan lisätietoja, vaan tätä varten täytyy painaa rannekkeen kyljessä olevaa painiketta, jolloin avautuu valikko erilaisilla sovelluksilla.

Aktiivisuusrannekkeen kotinäkymässä voi myös pyyhkäistä ylhäältä alas, jolloin saa näkyviin pikavalikon tai alhaalta ylös, joka tuo näkyviin ilmoitukset. Ilmoituksiin ei pysty vastaamaan, mutta niiden lukeminen onnistuu hyvin Band 6:n näytöltä.

Honor Band 6 keräämät tiedot tallentuvat tietenkin Huawei Health -sovellukseen, josta näkee helpommin ja selkeämmin lisätietoa omasta terveydestä sekä liikkumisesta.

Tarkkaa aktiivisuuden seurantaa vähäisellä valikoimalla

Band 6:ssa on 10 sisäänrakennettua urheilutilaa ulko- ja sisäjuoksulle, ulko- ja sisäkävelylle, ulko- ja sisäpyöräilylle, uimiselle, elliptiselle harjoitukselle, soutamiselle sekä vapaalle harjoittelulle, joka mittaa suorituksen lajissa kuin lajissa.

Osalla sisäänrakennettuja tiloja on kuitenkin vain 9, sillä jostain syystä ulkopyöräily on käytössä vain Honorin Magic UI 2.0 tai uudemmalla käyttöliittymällä toimivien puhelimien kanssa. iOS:n osalta tulee olla versio 9.0 tai uudempi.

Itse käytin Honor Band 6:sta Xiaomin puhelimen kanssa, joten ulkopyöräilyä ei ole saatavilla. Tämä on itselle miinus, sillä tätä tulee tehtyä aika paljon. Onneksi pyöräilyn voi kuitenkin käynnistää Huawei Health-sovelluksen kautta, jolloin Honor Band 6 osaa mitata pyöräilyä.

Määrää voidaan pitää osittain miinuksena, sillä monet muut laitteet sisältävät laajemman valikoiman tiloja liikunnan mittaamiseen.

Päivän aikana aktiivisuutta mitataan enimmäkseen askelien, aktiivisten tuntien ja aktiviteetin perusteella. Ranneke esimerkiksi kannustaa ottamaan 10000 askelta päivän aikana.

Lisäksi liikuntaan ja hyvinvointiin liittyviä ominaisuuksina ovat sykemittaus, stressin seuranta, veren happipitoisuuden (SpO2) seuranta sekä unen seuranta. Kello osaa automaattisesti seurata muun muassa kävelyä ja juoksua (oletuksena poissa käytöstä) sekä kannustaa liikkumaan, kun laite tunnistaa käyttäjän olevan paikallaan liian kauan yhtämittaa.

Automaattisesti laite ehdottaa seurantaa pienellä viiveellä ja aloittaa mittaamisen vasta, kun käyttäjä hyväksyy sen. Tämä ei ole niin kätevä kuin esimerkiksi Amazfit GTR 2e:n vastaava toiminto, joka kirjaa taustalle kuljetun matkan ylös.

Sisäänrakennettua GPS-yhteyttä ei ole ja tätä varten lenkkeillessä on hyvä kantaa mukanaan puhelinta.

GPS-yhteyden muodostamisesta puhelimen kanssa täytyy antaa miinusta, sillä tämä on hyvin hidasta ja välillä yhteyttä ei muodosteta lainkaan. Tämä toki saattaa olla vain testilaitteen ongelma.

Honor Band 6 kuitenkin toimii suhteellisen tarkasti kuljetun matkan osalta, vaikka puhelin ei olisikaan mukana. Esimerkiksi yhdellä ilman puhelinta toteutetulla kävelylenkillä omalla GPS-yhteydellä varustettu Polar Ignite 2 -urheilukello antoi matkan mitaksi 5,68 kilometriä ja Honor Band 6 puolestaan kertoi lenkin olleen 5,34 kilometriä.

Tarkempia tuloksia varten on kuitenkin hyvä olla puhelin mukana. Puhelimen kanssa tallennetaan myös kuljettu reitti.

Aktiivisuusranneke tallentaa tarkasti liikutut askeleet. Sykettä seurataan automaattisesti ja se piirtyy tarkasteltavaksi graafiksi. Myös sykkeenmittaus näyttää olevan tarkkaa. Veren happipitoisuuden seuranta ei ole automaattista, vaan tätä varten tulee avata laitteesta löytyvä sovellus. Honor Band 6 näyttää tältä osin hieman pienempää lukemaa kuin esimerkiksi Suunto 9 Peak -urheilukello. Lukema on kuitenkin hyvä suuntaa-antavana sellaisena.

Unen osalta Honor Band 6 osaa muiden laitteiden tapaan tunnistaa tarkasti nukahtamisen ja heräämisen eli kesto on yleensä oikein. Toisaalta unta saattaa tulla herkästi ylimääräistä, sillä ranneke ei osaa kovinkaan hyvin tunnistaa esimerkiksi herätyskellon sulkemista ja tämän jälkeen tapahtuvaa makoilua sekä aamuista sosiaalisen median selaamista.

Tämän myötä laitteen sanomisia unen keskeytyksistä ei voi pitää realistisina, ja itse asiassa laitteen mukaan näitä ei juuri ollenkaan tapahdu. Esimerkiksi Polar Ignite 2 -urheilukello merkkaa unen keskeytyksiä omien kokemuksien mukaan tarkasti.

Unta jaetaan kevyeen, syvään ja REM-uneen. Muihin laitteisiin verratessa Honor Band 6 antaa yleensä enemmän REM-unta, kun taas kevyttä ja syvää unta on vähemmän. Mutta tulokset ovat yleensä riittävän hyviä eli niistä saa kohtuullisen selkeän kuvan omasta nukkumisesta.

Päivän liikunnat näkee kätevästi suoraan kellosta ja tarkemmat tiedot näkee Huawei Health -sovelluksesta. Tiedot näkyvät Health -sovelluksessa selkeästi ja myös tietyn päivämäärän tiedot löytää helposti sekä nopeasti.

Esimerkiksi unen kohdalla sovellus antaa joitakin perustietoja sekä ohjeita parempaan nukkumiseen.

Virtaa viikon ajaksi

Valmistaja lupaa Honor Band 6:n akun riittävän raskaalla käytöllä 10 vuorokaudeksi tai normaalilla käytöllä jopa 14 päiväksi.

Itsellä akku kestää yleensä noin viikon ajan, kun ranneketta käyttää päivittäisen aktiivisuuden seurantaa sekä unen seurantaan.

Akun lataus tapahtuu magneettisen laturin avulla. Latausta voidaan pitää tämän pienen laitteen vahvuutena, sillä puolessa tunnissa akun 12 prosenttia muuttui 90 prosentiksi.

Yhteenveto

Honor Band 6 -aktiivisuusrannekkeessa on paljon hyvää. Se on miellyttävän kevyt ranteessa ja isoa näyttöä on miellyttävä käyttää. Virtaa riittää noin viikoksi yhdellä latauksella ja akkuun saa nopeasti lisää virtaa, kun sen aika on.

Päivän kerätyt tiedot löytyvät selkeästi suoraan kellosta, joten käyttäjä näkee onko päivän aikana tullut liikuttua riittävästi. Esimerkiksi päivän askeleet, matka ja syke tallentuvat aikalailla tarkasti.

Sisäisiä liikuntasuorituksia on rannekkeessa vain 10 tai 9, sillä ulkopyöräily ei ole saatavilla kaikilla laitteilla. Jos liikunta keskittyy lähinnä kävelyyn, juoksuun ja uimiseen, Honor Band 6 on hyvä valinta. Jos liikuntasuorituksiin kuuluu esimerkiksi pallopelit ja muu monipuolisempi liikunta, Honor Band 6 ei ole tällöin paras vaihtoehto.

Laite ei myöskään sisällä sisäänrakennettua GPS-yhteyttä, joten tarkkoja matkoja varten on hyvä pitää puhelinta mukana. Omalla kohdalla tosin GPS:n muodostaminen koitui kovin hitaaksi, mutta kun liikuntasuorituksen käynnistää puhelimen sovelluksen kautta, se toimii ongelmitta.

Sovelluksena käytetään vielä Huawei Health -sovellusta, joka on hyvä, mutta se täytyy asentaa Huawein omasta sovelluskaupasta. Tämä sovelluskauppa puolestaan täytyy asentaa puhelimelle Huawein nettisivuilta. Oletettavasti Honor kehittää omaa sovellusta laitteelle, joka todennäköisesti helpottaa käyttöä tulevaisuudessa.

Honor Band 6:n suositushinta on noin 60 euroa, mutta sitä myydään jo edullisemmalla hinnalla. Kokonaisuuten laite on hyvä, mutta tietyillä alueilla olisi hieno nähdä parannustakin.

Plussaa:

 • Näyttö
 • Tarkat terveyden ja liikunnan seurannat
 • Suomen kieli
 • Akunkesto ja lataus
 • Hinta

Miinusta:

 • Huawei Health -sovellus
 • Vähäinen urheilutilojen valikoima
 • Ulkopyöräily ei ole saatavilla kaikilla laitteilla
 • Ei integroitua GPS-yhteyttä
 • Ongelmat GPS-yhteyden muodostamisessa

Honor Band 6

Kokemuksia tästä tuotteesta? Kommentteja arvostelusta? Kerro!

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.