Suomen Yhteisverkko aloittaa 5G-verkon rakentamisen Pohjois-Suomen hiihtokeskuksissa

Janne Yli-Korhonen

Suomen Yhteisverkko aloittaa 5G-verkon rakentamisen Pohjois-Suomen hiihtokeskuksissa
DNA:n ja Telian yhteisesti omistama yhtiö Suomen Yhteisverkko Oy (SYV) rakentaa uutta 5G-verkkoa Pohjois- ja Itä-Suomeen yhteistyössä Nokian kanssa. Kolmivuotinen rakennusprojekti käynnistyi maaliskuussa 2021 ja jatkuu nyt lokakuussa Pohjois-Suomen hiihtokeskuksissa.

Operaattoreiden mukaan kapasiteettitarve Pohjois-Suomen hiihtokeskuksissa on kasvanut muuta maata nopeammin kotimaan matkailun ja etätöiden lisääntymisen myötä. Tämän myötä uuden sukupolven verkkoa rakennetaan hiihtokeskuksiin nyt syksyllä ennen hiihtokauden alkamista.

Tukiasemia rakennetaan nyt seuraavasti:
  • Kittilän Levillä Levikeskus, Kauppila, Sirkka, Nuottirakka, Kelorakka, Metsärakka, Kalliorakka, Keskirakka, Isorakka, Välirakka, Etelärakka, Koillisrinne, Etelärinne, Lomakuru, Uuselkä ja Gondolirinne.
  • Kolarin Ylläksellä Yllästunturi, Etelärinne, Ylläsrinne, Ylläsjärvi, Akaslompolo, Kaupinjärvi, Ristimella, Kulmala ja Kellokas.
  • Inarin Saariselällä Saariselän keskus, Riekonlinna ja Kaunispää.
  • Kuusamon Rukalla Rukakeskus, Rukatunturi, Rukajärvi, Aikkila, Erkkoranta, Vuosseli, Salmilamminkylä, Suorajärvi, Purnuvaara ja Juuma.Rakentaminen aloitetaan ensimmäisenä Levillä 5.10. Ylläksellä rakentaminen käynnistyy 6.10., Saariselällä 12.10. ja Rukalla 18.10. Kaikilla hiihtokeskuksilla pitäisi olla valmista viimeistään 29. lokakuuta mennessä.

Tukiasemien vaihtojen aikana saattaa esiintyä pahimmillaan työpäivän mittainen paikallinen katkos DNA:n ja Telian matkaviestinpalveluihin. Asemien vaihto parantaa myös 4G:n kapasiteettia.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia C02 – hinta laskenut -23%

Nokia C02
79 € Prisma Verkkokauppa
98 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 103 €

Motorola Moto E13 – hinta laskenut -22%

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -17%

Realme 11 (5G)
256 € Bigbox
353 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 309 €

Realme 10 – hinta laskenut -16%

Realme 10
192 € CDON
229 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 228 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.