Sony Xperia Pro-I julkaistiin, 1800 euron ammattikuvaajan kännykkänä

Petteri Pyyny

Sonylta hurja lähes kahden tuhannen euron kamerakännykkä - tai kamera kännykän kuorissa
Sony on julkaissut jatkoa viime vuoden kuvauksen ammattilaisille tarkoitetulle Sony Xperia PRO -mallilleen. Uutuus kulkee nimellä Sony Xperia Pro-I.

Sony Xperia Pro-I on oikeastaan kamera, joka nyt sattuu olemaan vain kännykän muotoinen. Uutuuspuhelin lainaa tekniset tietonsa pitkälti Sonyn huippumallista Sony Xperia 1 III:sta, mutta nykäisee takakamerat täysin uudelle tasolle.

Uutuuden pääpiirre tuleekin selville jo puhelimen kuvia katsoessa: taakse on lätkäisty hurjan kokoinen pääkamera, jossa on täyden tuuman halkaisijaltaan oleva kenno. Kenno on napattu itse asiassa suoraan Sonyn RX100 VII -kamerasta ja vain mukautettu mahtumaan kännykän runkoon. Valtavan kennon ansiosta kameran hämäräkuvauksen kerrotaan olevan aivan uudella tasolla aiempaan verrattuna.

Sony Xperia Pro-I takakameratMegapikselikisaan Sony ei totuttuun tapaan kuitenkaan lähde: pääkamera nappaa 12 megapikselin kuvia ja samoin tekevät kaksi muutakin takaa löytyvää kameraa: ultralaajakulmakamera sekä telekamera.

Pienenä pettymyksenä Sony on päättänyt jättää telekamerastaan erikoisen periskooppilinssin pois, joka löytyy sekä Xperia 1 III että Xperia 5 III -malleista. Periskooppilinssin ansiosta telekameralla on kaksi polttoväliä (kaksi eri "zoomitasoa"). Videokuvaus onnistuu 4K -tarkkuudella 120fps kuvanopeudella - ensimmäisenä kännykkänä maailmassa.

Lisävarustevalikoima palvelee, kuten ymmärrettävää on, juurikin ammattikuvaajia. Tarjolla on mm. 3,5 tuuman lisänäyttö.

Tekniikan osalta - kuten mainittua - uutuus noudattelee Sony Xperia 1 III speksejä eli tarjolla on 12 gigatavua käyttömuistia, 512 gigatavua tallennustilaa, fyysinen kuulokeliitin, muistikorttipaikka ja 30W langallinen pikalataus. Speksivertailua voi tehdä täältä: Sony Xperia Pro-I vs Sony Xperia 1 III. Julkaisuhetkellä uutuus tulee myyntiin Android 11 -käyttöjärjestelmällä.

Uutuus tulee myyntiin Suomessa joulukuussa ja hintaa on hulppeat 1799 euroa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto G34 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto G34
99 € Power
189 € DNA
198 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 189 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -21%

Honor 90 Smart
149 € Telia
189 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 188 €

Asus ROG Phone 6D Ultimate – hinta laskenut -20%

Asus ROG Phone 6D Ultimate
864 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1074 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -17%

Oppo A38 (4G)
99 € DNA
119 € Verkkokauppa.com
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.