Halpispiirien valmistajan uutuus haastaa jopa Applen ja Qualcommin huippunopeat piirit

Matti Robinson

Halpispiirien valmistajan uutuus haastaa jopa Applen ja Qualcommin huippunopeat piirit
Mobiilisuoritinvalmistajien saralla tunnetuimmat nimet ovat länsimaissa erityisesti korkeamman hintaluokan laitteista löytyvät Qualcomm, Samsung sekä Apple omilla piireillään.

Volyymissa mitattuna tämä nimekäs kolmikko kuitenkin kalpenee monille todennäköisesti tuntemattomamman taiwanilaisen MediaTekin rinnalla, joka tuottaa eniten älypuhelinpiirejä maailmassa.

MediaTekin piirit tosin löytyvät pääosin halvemmista puhelimista, jolloin ne eivät välttämättä kerää yhtä paljon palstatilaa tai nk. mindsharea.

Nyt MediaTek on julkaisemassa uutta lippulaivapiiriä, jolla se toivoo pääsevänsä paremmin käsiksi arvokkaampien puhelinten markkinoihin.

Uusi Dimensity 9000 -piiri tarjoaa yhtiön mukaan niin paljon tehoja, että se päihittää Android-puolen kilpailijat ja haastaa jopa Applen suorityskyvyssä.

Yhtiön julkaisemien benchmark-tulosten perusteella jotain perää väitteissä voi ollakin.AnTuTu-testissä pisteet ovat kuta kuinkin samat Qualcommin uuteen Snapdragon 8 gen 1 -alustaan verrattuna reilulla miljoonalla pisteellä. Geekbench 5 -testissä kuitenkin Dimensity 9000 päihittää Snapdragonin moniydinosiossa, jossa pisteet menevät sille selkeästi (4324 vs 3837). PCmark-testissä pisteet menevät melkoisen tasan.

Kaikilta osin uusi Dimensity ei kuitenkaan pärjää Qualcommin parhaalle. Grafiikkapuolella suorituskyky ei ollut Snapdragonin vertaista, joka tarkoitti, että kaikissa GFXBenchin testeissä tuli niukka häviö.

Kaikkiaan Dimensity 9000 vaikuttaa olevan melkoisen lähellä Snapdragon-parhaimmistoa, mutta se jää kyllä Applen tahdista edelleen. Niinpä valmistajan lupausten lunastamiseen vaaditaan vielä testituloksia parempaa todellista suorituskykyä.

Dimensity 9000 on kuitenkin saapumassa tietojen mukaan useisiin kiinalaisvalmistajien (mm. Oppo ja Xiaomi) lippulaivatason laitteisiin, joten nähtäväksi jää, miten niiden suorituskyky vertautuu markkinoiden johtaviin nimiin.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -24%

Motorola Lenovo ThinkPhone
686 € Hobby Hall
859 € Proshop
900 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 900 €

Honor X7 – hinta laskenut -21%

Honor X7
173 € Hobby Hall
253 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 219 €

Samsung Galaxy Z Flip4 – hinta laskenut -19%

Samsung Galaxy Z Flip4
599 € DNA
746 € Power
749 € Teleoutlet

Alin hinta viikko sitten: 737 €

Motorola Moto Razr 2022 – hinta laskenut -18%

Motorola Moto Razr 2022
936 € CDON
1149 € Proshop
1149 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 1135 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.