Android saa kasan uusia ominaisuuksia parantamaan eri laitteiden yhteistoimintaa

Janne Yli-Korhonen

Android saa kasan uusia ominaisuuksia parantamaan eri laitteiden yhteistoimintaa
Google tuo Androidille useita uudistuksia vuoden 2022 aikana, jotka tekevät eri laitteiden välisestä toiminnasta parempaa. Näin Google myös vastaa Applen toimintaan. Ensimmäiset ominaisuudet saapuvat muutaman viikon kuluessa, mutta osa vasta myöhemmin tänä vuonna.

Lukituksen avaaminen kellolla

Wear OS 3.0 -älykelloilla voi pian avata Android-puhelimen, tabletin tai Chromebookin. Kellon näytölle ilmestyy lukitusruutu, kun muu laite tunnistaa kellon olevan lähellä. Chrome OS-laitteiden lukituksen avaaminen on onnistunut aiemmin jo Android-puhelimella.

Fast Pair laajenee

Google tuo Fast Pair -teknologian useisiin laitteisiin, kun tähän asti se on ollut käytössä lähinnä audiolaitteissa. Pian esimerkiksi puettavat laitteet, kaiuttimet, autot, televisiot ja kodin älylaitteet voidaan ottaa käyttöön nopeasti. Näin Google-tilin tiedot siirtyvät helposti puhelimesta esimerkiksi Chromebookille.

Chromebookin nopea käyttöönotto Android-puhelimella
Pian Chromebookin saa käyttöön nopeasti Android-puhelimella.Google kertoo, että ominaisuus laajenee myös Chromebookille ja Android TV:lle. Chromebook osaa tunnistaa esimerkiksi Fast Pair -teknologialla varustetut kuulokkeet ja näin ne voidaan yhdistää vain yhdellä klikkauksella. Vastaava toiminto onnistuu myös televisiolla, mikäli kuulokkeet haluaa yhdistää.

Muutamat Windows-tietokoneet saavat myös tämän ominaisuuden. Google tekee yhteistyötä Acerin, HP:n ja Intelin kanssa Fast Pairin tuomisessa Windowsille. Näin esimerkiksi Bluetooth-lisälaitteet saa helposti yhdistettyä Androidiin ja Windowsiin. Lisäksi Fast Pair mahdollistaa tiedostojen jakamisen nopeasti Androidin Lähijakaminen-toiminnolla Windows-koneelle.

Google myös laajentaa Androidin ja Chrome OS:n toimintaa entisestään. Pian Chromebook-koneilla voi esimerkiksi vastata keskustelusovelluksissa, vaikka sovellus on asennettu vain puhelimelle.

Kuulokkeiden saumaton vaihtaminen laitteiden välillä

Kuulokkeiden langattomasta yhdistelystä tulee saumatonta eri Android-laitteiden välillä.

Google kertoo esimerkiksi elokuvan katselun Android-tabletilla, jonka aikana käyttäjä saa Android-puhelimeen puhelun. Tällöin elokuvan katselu keskeytyy automaattisesti ja kuulokkeet yhdistyvät puhelimeen. Puhelun loputtua kuulokkeet yhdistyvät jälleen tablettiin ja elokuvan toisto jatkuu.

Myös muutamia muita ominaisuuksia on luvassa. Kaikki ominaisuudet näet täältä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -24%

Motorola Lenovo ThinkPhone
686 € Hobby Hall
859 € Proshop
900 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 900 €

Honor X7 – hinta laskenut -21%

Honor X7
173 € Hobby Hall
253 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 219 €

Samsung Galaxy Z Flip4 – hinta laskenut -19%

Samsung Galaxy Z Flip4
599 € DNA
746 € Power
749 € Teleoutlet

Alin hinta viikko sitten: 737 €

Motorola Moto Razr 2022 – hinta laskenut -18%

Motorola Moto Razr 2022
936 € CDON
1149 € Proshop
1149 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 1135 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.