Vasenkätisetkin voivat jatkossa käyttää Googlen älykelloja oikeinpäin

Petteri Pyyny

Ei mennyt kuin 7 vuotta! Vasenkätisetkin voivat nyt käyttää Googlen älykelloja
Google on välillä jättänyt älykellojen käyttöjärjestelmänsä Wear OS:n mädäntymään vuosikausiksi kaapin perälle, tekemättä käyttöjärjestelmälle käytännössä mitään merkittävää uutta. Mutta viime vuonna asiaan saatiin isompi korjausliikku Wear OS 3:n myötä.

Ja nyt yhtiö on vihdoin vahvistanut, että seitsemän vuotta alkuperäisen Wear OS:n julkaisun jälkeen yhtiön älykellojen käyttöjärjestelmä tukee vihdoinkin myös vasenkätisiä käyttäjiä.

Eli käytännössä, tulevat, toiminnon kanssa yhteensopivat älykellot voi myös kääntää ylösalaisin ja pitää niitä oikean käden ranteessa, painikkeet käännettyinä peilikuvaksi siitä, miten ne "normaalisti" kellossa ovat.

Valitettavasti ominaisuutta ei tulla ilmeisesti näkemään nykyisissä Wear OS:ää käyttävissä laitteissa, vaan tuki pitää erikseen räätälöitä laitteille - jotka esitellään vasta myöhemmin, kenties vielä tämän vuoden aikana.

Luonnollisesti älykelloa on voinut käyttää tähänkin saakka oikean käden ranteessa, mutta silloin kellon fyysiset toimintonapit ovat olleet päinvastoin kuin mitä käyttöliittymän suunnittelijat ovat niiden suhteen suunnitelleet. Yleensä tämä on siis tarkoittanut heikompaa käytettävyyttä ja kömpelömpää tapaa päästä käsiksi nappeihin kuin siinä tapauksessa, että kelloa käytettäisiin "oikein" eli vasemmassa ranteessa.Tuleva uudistus vahvistettiin Googlen työntekijän toimesta yhtiön omassa bugien seurantaan tarkoitetussa palvelussa ja siitä uutisoi mm. AndroidAuthority.

Isoista valmistajista Samsung päätti hiljattain siirtyä pois omasta Tizen -käyttöjärjestelmästään ja valitsi sen tilalle Googlen Wear OS:n omien älykellojensa alustaksi.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1217 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.