Raportti: Tulevan iPhonen megapikselit kasvavat moninkertaisiksi

Matti Robinson

Raportti: Tulevan iPhonen megapikselit kasvavat moninkertaisiksi
Apple ja Google olivat pitkään käytännössä ainoat älypuhelinvalmistajat, jotka eivät uskoneet vuosittain kasvaviin megapikselimääriin kameroissaan. Samalla kun kiinalaisvalmistajat ja jopa Samsung kasvattivat kameroiden pikselimääriä, niin Apple ja Google luottivat laadukkaisiin sensoreihin ja softaosaamiseen.

Google on sittemmin alkanut kasvattaa sensorien tarkkuutta, kun esitteli viime syksynä 50 megapikselin kameralla varustetun Pixel 6 -puhelimen. Nyt tiedot kertovat, että Applekin on – kenties Googlen inspiroimana – hyppäämässä samaan kelkkaan.

TrendForcen raportin mukaan Apple on päättänyt, että tulevan iPhone 14 Pro:n tulevan pääkameran megapikselimäärä nousee 48 asti. Apple on sisukkaasti pysynyt 12 megapikselissä aina 2015 syksyllä esitetystä iPhone 6s:stä asti.

Voimmekin jo sielun silmin nähdä ja kuulla Applen esittelytilaisuudessa johtajien mantran "nyt 4 kertaa tarkempi kamera", vaikka tietysti otetun kuvan tarkkuus ei ole suoraan verrannollinen sensorin tarkkuuteen. Ovathan kyseiset yhtiöt luottaneet juuri tähän aiemminkin.Miksi sitten Apple on muuttamassa ääntä kellossa? No, kehitys kehittyy, ja niin tekevät myös kamerasensorit. Laatu on parantunut olennaisesti tarkemmissa kennoissa, jonka lisäksi kuluttajat kenties odottavat jo 8K-videokuvausta, joka vaatii yli 33 miljoonaa pikseliä.

Nähtäväksi jää esitteleekö Apple pixel binning -teknologiaa myös uutuutena, vaikka sitä on käytetty jo kymmenen vuotta sitten esitellyssä Nokia 808 PureView -puhelimessa.

TrendForcen raporttia ennen, jo viime vuoden lopulla, Apple-analyytikko Ming-Chi Kuo arvioi, että Apple tuo iPhonen seuraavassa iteraatiossa 48 megapikselin kameran. Lisäksi Kuon mukaan Applen saattaa julkaista periskoopilla toimivan zoom-kameran, joita on nähty mm. Samsungin ja Huawein huippupuhelimissa.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -24%

Motorola Lenovo ThinkPhone
686 € Hobby Hall
859 € Proshop
900 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 900 €

Honor X7 – hinta laskenut -21%

Honor X7
173 € Hobby Hall
253 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 219 €

Samsung Galaxy Z Flip4 – hinta laskenut -19%

Samsung Galaxy Z Flip4
599 € DNA
746 € Power
749 € Teleoutlet

Alin hinta viikko sitten: 737 €

Motorola Moto Razr 2022 – hinta laskenut -18%

Motorola Moto Razr 2022
936 € CDON
1149 € Proshop
1149 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 1135 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.