Vertailu: Garmin Venu 2 vs Venu 2 Plus vs Venu 2s

Petteri Pyyny

Vertailu: Garmin Venu 2 vs Venu 2 Plus vs Venu 2s
Garmin julkisti vuonna 2021 uusitun Venu-mallistonsa. Venu 2 -sarja on erinomainen yhdistelmä älykelloa ja perinteistä urheilukelloa, kuten olemme arvosteluissamme jo todenneet. Mutta miten malliston kolme eri mallia oikein eroavat toisistaan: eli mitä eroa Garmin Venu 2, Venu 2S ja Venu 2 Plus -malleilla oikein on?

Käytännössä kyse on samasta kellosta, vain pienin eroin. Venu 2 ja Venu 2S -mallit julkaistiin vuoden 2021 keväällä ja jatkoksi ilmestyi vuoden 2022 alussa uudempi Venu 2 Plus -malli, mutta sekään ei merkittävästi poikennut aiemmin julkaistuista versioista.

Mitä samaa kelloissa on?

Käytännössä kaikki kellot ovat lähes identtisiä keskenään. Niiden toiminnallisuus, ominaisuudet ja sovellukset ovat täsmälleen samat, riippumatta mallista.Jokaisessa on kirkas AMOLED -näyttö, sama Garminin oma latausliitin, tuki Garmin Pay -lähimaksuille, tuki Spotifylle ja mm. sisäänrakennettu GPS-vastaanotin. Nopealla vilkaisulla - ja edes käyttämällä nopeasti kaikkia kelloja - ei käytännössä voi päätellä mitä kellomalleista olet käyttämässä.

Mutta ne erot.. Vertailutaulukko löytyy jutun lopusta, mutta käydään yksi kerrallaan kellojen tärkeimmät erot läpi tässä - ja se, mitä ero käytännössä tarkoittaa.

Tärkein ero: koko

Käytännössä kellojen suurin keskinäinen ero on niiden koko. Ulkoisilta mitoiltaan järjestys menee näin:
  • Garmin Venu 2S on pienin
  • Garmin Venu 2 Plus on keskimmäinen
  • Garmin Venu 2 on suurin
Painon osalta järjestys on hieman eri:
  • Garmin Venu 2S on kevein
  • Garmin Venu 2 on keskimmäinen
  • Garmin Venu 2 Plus on painavin
Erot ovat sinänsä suhteellisen pieniä: kevein malleista eli Venu 2S painaa 38,2 grammaa, kun taas painavin kelloista eli Garmin Venu 2 Plus painaa 51 grammaa. Kellotaulujen halkaisija on Venu 2S:ssä 40mm, Venu 2 Plussassa 43mm ja Venu 2:ssa 45mm.

Ero: Akkukesto

Kellojen fyysinen koko vaikuttaa myös niiden akkukestoon. Akkukeston osalta järjestys on jälleen hieman epälooginen:
  • Garmin Venu 2S akkukesto on 10 vuorokautta
  • Garmin Venu 2 akkukesto on 11 vuorokautta
  • Garmin Venu Plussan akkukesto on 9 vuorokautta

Ero: Rannekkeen leveys

Jälleen, suoraan kokoon liittyvä tekijä on rannekkeen leveys. Tämä vaikuttaa eniten siihen, jos haluaa ostaa kelloonsa jonkun kolmannen osapuolen valmistaman, perinteisen kellohihnan.

Venu 2S:n rannekkeen leveys on 18mm, Venu 2:n 22mm ja Venu 2 Plussan 20mm. Miesten rannekellojen de facto rannekkeen leveys on 20mm, joten ainoastaan Venu 2 Plussaan voi laittaa käytännössä minkä tahansa kelloliikkeestä saatavan hihnan.

Ero: Materiaali

Garmin Venu 2 vs Garmin Venu 2 Plus
valkoinen: Garmin Venu 2 Plus, musta: Garmin Venu 2Venu 2 Plussan kellon taustamateriaalina on käytetty terästä, kun taas Venu 2S:ssä ja Venu 2:ssa on käytetty polykarbonaattia. Tällä tarkoitetaan siis sitä osaa kellosta, joka lepää rannetta vasten, eli ulkonäöllisesti asialla ei ole mitään merkitystä. Mutta joillekin teräksen tuntuma rannetta vasten voi olla miellyttävämpi kuin polykarbonaatin tuntu.

Ero: Älyominaisuudet

Venu 2 Plussan iso uudistus muihin Venu 2 -malleihin oli siinä, että kelloon tuotiin mukaan hieman lisää älyä. Käytännössä tämä näkyy siten, että Venu 2 Plussassa on pieni mikrofoni sekä parempi kaiutin.

Venu 2 Plussan avulla voi puhua puhelimeen, vaikka puhelin itsessään olisi takin taskussa - eli Ritari Ässä -tyylinen keskustelu suoraan kelloon onnistuu Plus-mallin kanssa.

Lisäksi Venu 2 Plus osaa yhdistyä puhelimesta löytyvään ääniavustajaan, olipa se sitten Applen Siri tai Googlen Ääniavustaja. Valitettavasti kumpikaan avustaja ei ole vielä kovin hyödyllinen Suomessa, joten toistaiseksi tästä ei juurikaan iloa irtoa kotimaassamme.

Ero: Kolmas nappi

Edellä mainittuihin älytoimintoihin liittyen Venu 2 Plussassa on myös kolmas fyysinen painike kellon kyljessä. Venu 2:ssa ja 2S:ssä nappeja on vain kaksi. Kolmas nappi Plus-mallissa käynnistää oletusarvoisesti valitun, kännykästä löytyvän ääniavustajan.

Yhteenveto

Kellot ovat lähes identtisiä keskenään. Plus-malli tuo mukanaan älytoiminnot, joiden hyöty Suomessa on vielä toistaiseksi kovin rajallinen.

Muutoin käytännön ainoat erot ovat kellojen eri koot ja niiden mukanaan tuomat muutokset, kuten Venu 2S:n pienempi näyttö ja eri mallien eri painot ja akkukestot.

Alla vielä pikainen vertailutaulukko mallien tärkeimmistä eroista.

Vertailutaulukko

 Venu 2SVenu 2Venu 2 Plus
Arvostelu-lue arvostelulue arvostelu
Näytön koko1,1"1,3"1,3"
Näytön resoluutio360x360416x416416x416
Paino38,2g49g51g
Hihnan leveys18mm22mm20mm
Rungon koko40mm45mm43mm
Ääniavustajaeieion
Puhelut kellostaeieikyllä
Hintanoin 350enoin 350enoin 450e


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Find X5 5G – hinta laskenut -40%

Oppo Find X5 5G
299 € DNA
599 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 497 €

Oppo Reno10 Pro – hinta laskenut -26%

Oppo Reno10 Pro
557 € CDON
754 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 753 €

Asus ROG Phone 6 Batman Edition – hinta laskenut -23%

Asus ROG Phone 6 Batman Edition
649 € ASUS eShop
846 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 846 €

Asus ROG Phone 6 – hinta laskenut -22%

Asus ROG Phone 6
699 € ASUS eShop
1025 € Bigbox
1089 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 899 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.