OnePlus Nord CE 2 arvostelu

Arvostelussa OnePlus Nord CE 2 - Kaikin puolin keskinkertainen kännykkä, mutta aivan liian kallis
Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Sisällys

Arvosteluumme saapui OnePlus Nord CE 2, joka jatkaa OnePlussan vuonna 2021 esittelemää Nord CE -sarjaa - ja osaltaan myös vuonna 2020 julkistettua Nord -sarjaa.

OnePlussan Nord CE -sarjan ideana on ollut alunperin tuoda edellisen "varsinaisen" Nord -mallin parhaat puolet hieman halvempaan ja hieman karsittuun pakettiin. Tästä juontaa myös sarjan nimi, jossa "CE" tarkoittaa "Core Edition"ia, eli mallia, joka sisältää vain keskeiset osat, ytimen.

Eli näiltä pohjatiedoilta voitaisiin sanoa, että Nord CE 2 -puhelimen pitäisi olla seuraaja sekä kohtuulisesti testeissämme pärjänneelle OnePlus Nord CE:lle että loistavasti menestyneelle OnePlus Nord 2 -mallille.

Joten odotukset olivat jo valmiiksi kovin kaksijakoiset - onko puhelin todellakin yhtä hyvä kuin Nord 2, mutta edullisemmin. Vai onko kyseessä vastaava, hieman omituinen, kaksijakoinen paketti kuin alkuperäinen Nord CE.

Kun OnePlus kertoi uutuuden hinnoittelun asettuvan Suomessa 369 euroon, tuli pohdinnasta entistäkin vaikeampaa.

Tekniset tiedot

 • Mitat:
 • 160,6 x 73,2 x 7,8 mm
 • Paino:
 • 173 grammaa
 • Näyttö:
 • 6,43 tuumaa; 1080 x 2400 pikseliä; 90 Hz AMOLED
 • Suoritin:
 • MediaTek Dimensity 900 -järjestelmäpiiri
 • Muisti:
 • 6 GB tai 8 GB käyttömuistia;
  128 GB / 256 GB tallennustilaa
  (Suomessa vain 8GB/128GB vaihtoehto myynnissä)
 • Takakamerat:
 • Pääkamera: 64 megapikseliä, f/1,7 aukko
  Ultralaajakulmakamera: 8 megapikseliä, f/2,2 aukko
  2 megapikselin makrokamera
 • Etukamera:
 • 16 megapikseiä
 • Akku:
 • 4500 mAh (ei vaihdettavissa)
 • Lataus:
 • 65W langallinen pikalataus
 • Käyttöjärjestelmä:
 • Android 11
 • Muuta:
 • tupla-SIM, 5G, sormenjälkilukija näytössä, microSD-muistikorttipaikka; Gorilla Glass 5 -näyttölasi
 • Liitännät:
 • USB-C, 3,5mm kuulokeliitäntä
 • Hinta:
 • 369 euroa (8GB / 128GB)

Ulkonäkö

OnePlus Nord CE 2 takaa

Keskihintaiseksi puhelimeksi asettuvat OnePlus Nord Ce 2:n rakenne on oikeastaan täsmälleen sitä, mitä puhelimelta osaa odottaakin: muovinen takakansi, Gorilla Glass -etulasi. Eli rungon alumiinia tai takakannen peittävää lasikuorta on turha toivoa tässä riisutussa mallistossa.

Mutta muovisesta rakenteesta huolimatta CE 2 onnistuu kuitenkin olemaan yllättävän hyvällä käsituntumalla varustettu. Se onnistuu pitämään OnePlussan tietyn tunnusomaisen tukevan rakenteen mukana, vaikka onkin selkeästi edullisempi luuri. Mikään kohta ei nitise tai natise, eikä missään vaiheessa puhelimesta tule oloa, että se hajoaa käsiin.

Painoa puhelimella on miellyttävän vähän: 173 grammaa. Vaikka luulisi, että kymmenet grammat sinne tai tänne, mutta jo parinkymmenenkin gramman painoero tekee puhelimen käytössä pitkässä juoksussa merkittävän eron käytettävyyteen ja mukavuuteen. Tässä suhteessa Nord CE 2 on oikein mainiosti onnistunut paketti.

Myös puhelimen muut mitat on saatu puristettua miellyttävästi alaspäin: kyseessä on ohuin OnePlussan tekemä puhelin - ikinä. Ohuimmasta kohdastaan Nord CE 2 on vain 7,8 millimetrin paksuinen.

OnePlus Nord CE 2 kylki, jossa on virtapainike

Puhelinta pyöritellessä alkaa paljastumaan mielenkiintoisia, muista OnePlussan malleista poikkeavia seikkoja. Kyljestä puuttuu "isommista" OnePlussan puhelimista tuttu, jo lähes OnePlussan tavaramerkiksi muodostunut kolmivaiheinen liukukytkin, jolla voidaan puhelin vaihtaa äänettömälle tai normaalitilaan nopeasti.

Oikealta kyljeltä ei puhelimesta löydykään mitään muuta kuin puhelimen lukituspainike, joka toimii luonnollisesti myös virtakytkimenä.

OnePlus Nord CE 2 kylki, josta löytyvät äänenvoimakkuuden säädöt sekä SIM-kelkka

Vasen kylki ei sekään yllätä ihmeemmin: sieltä löytyvät äänenvoimakkuuden säätimet sekä SIM-kortin ja muistinkortin yhteinen kelkka. Tässä suhteessa OnePlus on poikennut positiivisella tavalla valtavirrasta: korttikelkkaan voi asettaa yhtäaikaa kaksi SIM-korttia sekä muistikortin. Monilla muilla valmistajille korttien osalta pitää valita joko-tai: yksi SIM-kortti ja muistikortti tai kaksi SIM-korttia, ei muistikorttia. Lisäksi molemmat SIM-paikat tukevat 5G-verkkoja, joka sekään ei ole itsestäänselvää kaikkien puhelinten osalta.

OnePlus Nord CE 2 alareuna, josta löytyy 3,5mm kuulokeliitin sekä USB-C -liitin

Alareuna on taas tuulahdus menneiltä vuosilta, hyvällä tavalla. Alareunasta löytyy USB-C -latausliittimen lisäksi myös nostalginen 3,5mm kuulokeliitäntä.

OnePlus Nord CE 2 takaa

Takaa Nord CE 2 yllättää kenties omaperäisimmin: kamerasaareke on muotoiltu hauskasti kohoavaksi kyhmyksi ja suunnittelijat ovat varsin fiksusti korostaneet tietoisesti kamerasaarekkeen rungosta nousevaa olemusta. Kyhmy oli mielestäni oikein virkistävä, joskin ehkä hieman hassu, yksityiskohta muutoin hyvin konservatiivisesti suunnitellussa, hieman tylsässä rakenteessa.

Näyttö

OnePlus Nord CE 2 näyttö

Näytön osalta OnePlus Nord CE 2 ei yllätä - ei positiviisesti, muttei myöskään negatiivisesti. Näyttö on AMOLED-tekniikkaa käyttävä 6,43 -tuumainen FullHD -näyttö. Näytön virkistystaajuus on hintaluokassaan hyvinkin normaali 90 Hz.

90 Hz AMOLED-näyttö on kuitenkin varsin hyvä paketti tässä hintaluokassa, joten tässä suhteessa OnePlus on tehnyt juuri oikeat valinnat - mutta ei toisaalta pystynyt yllättämään positiivisestikaan.

Näytön kirkkaus on sekin erittäin keskitasoinen. Kirkkaassa talvisäässä ulkona näytön kirkkaus riittää vielä mainiosti, mutta kirkkaassa kesäsäässä todennäköisesti kaipaisin itse aavistuksen kirkkaampaa näyttöä.

Väritoisto on oletuksena hieman kylmään kallellaan, mutta puhelimen asetuksista väritilaa säätämällä saadaan väritasapaino varsin hyvälle tolalle. Näytön suojauksesta huolehtii Gorilla Glass 5 -lasi.

Kaiken kaikkiaan, näyttö on parempaa keskitasoa 300-400 euron hintaluokassa. Luonnollisesti näyttö ei pärjää mitenkään tuhannen euron puhelimiin verratessa, mutta ei sitä mitään varsinaisia isoja puutteitakaan löydy.

Takakamerat

Kameroiden suhteen OnePlus on päättänyt oikaista tällä kertaa varsin ikävästi. Takaa löytyvä 64 megapikselin pääkamera sekä 8 megapikselin laajakulmakamera ovat täsmälleen samat, joita jo vuotta aiemmin esitelty Nord CE käytti.

Ainoa ero kameroissa edeltäjämalliin on se, että aiempi täysin turha 2 megapikselin mustavalkokamera on korvattu aivan yhtä turhalla 2 megapikselin makrokameralla.

Eli... Pääkamerana on käytössä 64 megapikselin Omnivisionin kennoa käyttävä kamera, joka tarjoaa f/1,7 aukkolukua. Ultralaajakulmakamerana on puolestaan 119 asteen kuvakulmaa tarjoava, f/2,2 aukkoluvulla varustettu kamera.

Kumpikaan kameroista ei tarjoa optista kuvanvakainta (OIS) vaan kuvien vakautus tapahtuu digitaalisesti (EIS).

OnePlus Nord CE 2 takakamerat

OnePlussan puheissa kameroiden kehutaan parantuneen ohjelmallisen käsittelyn kehittymisen ansiosta. Markkinointiesitteissä käytetään varsin rohkeasti AI / tekoäly -termiä kuvaamaan kameroiden nerokkuutta.

Aiempaan Nord CE:hen (jossa on siis täsmälleen samat kaksi kameraa) nähden eteenpäin onkin menty, se on pakko myöntää. Etenkin pimeässä otetut kuvat ovat Nord CE 2:ssa selkeästi edeltäjäänsä parempia.

Mutta "isosiskoonsa" eli Nord 2:een verrattuna Nord CE 2 jää armotta jalkoihin, olivatpa kyseessä sitten päivänvalossa otetut kuvat tai pimeäkuvaus. Kuten yleensäkään, megapikselit eivät kerro mitään kameran todellisesta laadusta. Pääkameralla otetut kuvat tallentuvat oletuksena 12 megapikselin kuviksi, jotka koostetaan 64 megapikselin kennolle saadusta kuvatiedosta - sitä "tekoälyä" hyväksi käyttäen.

Pienestä kehityksestä huolimatta pääkameralla otetut kuvat ovat auttamattoman keskinkertaisia tässä(kin) hintaluokassa - ja häviävät selkeästi OnePlus Nord 2:lla otettuihin kuviin, olipa kyseessä sitten mikä kuvaustilanne hyvänsä.

Ja ultralaajakulma jatkaa samaa tarinaa: kuvat ovat ihan mukiinmeneviä, etenkin hyvässä valossa, mutta eivät missään nimessä parasta, mitä edes 300 - 400 euron hintaluokassa voi saada aikaiseksi.

Lisäksi jo edellisestä Nord CE:stä tuttu värien epätasapaino kahden kameran välillä tuntuu vain korostuneen uudessa Nord CE 2:ssa: pääkameran kuvat ovat järkiään viileämpiä väreiltään kuin ultralaajakulmalla otetut kuvat. Softalla OnePlus olisi voinut korjata kahden kameran välisen värimaailman eron, mutta tälläkään kertaa näin ei ole tehty.

Esimerkkikuvia

Alla olevissa esimerkkikuvissa ne kohteet, joista on kaksi vierekkäistä kuvaa, on kuvattu siten, että ensimmäinen kuva vasemmalta lukien on aina kuvattu OnePlus Nord CE 2:n ultralaajakulmakameralla ja seuraava puolestaan pääkameralla.

Kuvat on kuvattu puhelimen omalla kamerasovelluksella, perusasetuksia käyttäen.

OnePlus Nord CE 2, esimerkkikuva, ultralaajakulma OnePlus Nord CE 2 esimerkkikuva, pääkamera OnePlus Nord CE 2, esimerkkikuva, ultralaajakulma OnePlus Nord CE 2 esimerkkikuva, pääkamera OnePlus Nord CE 2 esimerkkikuva OnePlus Nord CE 2, esimerkkikuva, ultralaajakulma OnePlus Nord CE 2 esimerkkikuva, pääkamera OnePlus Nord CE 2, esimerkkikuva, ultralaajakulma OnePlus Nord CE 2 esimerkkikuva, pääkamera OnePlus Nord CE 2 esimerkkikuva OnePlus Nord CE 2, esimerkkikuva, ultralaajakulma OnePlus Nord CE 2 esimerkkikuva, pääkamera OnePlus Nord CE 2, esimerkkikuva, ultralaajakulma OnePlus Nord CE 2 esimerkkikuva, pääkamera OnePlus Nord CE 2, esimerkkikuva, ultralaajakulma OnePlus Nord CE 2 esimerkkikuva, pääkamera OnePlus Nord CE 2, esimerkkikuva, ultralaajakulma OnePlus Nord CE 2 esimerkkikuva, pääkamera OnePlus Nord CE 2, esimerkkikuva, ultralaajakulma OnePlus Nord CE 2 esimerkkikuva, pääkamera OnePlus Nord CE 2, esimerkkikuva OnePlus Nord CE 2 esimerkkikuva, pääkamera

Etukamera

Alan olemaan sitä mieltä, että OnePlussan insinöörit vihaavat selfieitä.

Yhtiö on roikottanut mukana samaa, antiikkista 16 megapikselin Sony IMX 471 -kennoon pohjautuvaa etukameraa mukana vuodesta toiseen, lähes kaikissa kännyköissään. Sama etukamera löytyy vuosia vanhasta OnePlus 7 -mallistosta, viime vuoden huippumallista OnePlus 9 Prosta ja ... kyllä, nyt myös OnePlus Nord CE 2:sta.

Nord CE 2:n etukamera on nykystandardein vain yksinkertaisesti järjettömän huono. Joillain valmistajilla on tarjolla reilun satasen hintaluokassakin kännyköitä, joista löytyy parempi etukamera kuin muinaismuisto, jota OnePlus tarjoilee mukaan tässäkin puhelimessa.

Etukamera on päivänvalossa käytettynä edelleen ihan siedettävä tapaus, mutta mikään mainospuheissa mainittu tekoälypohjainen parannus ei silti muuta Nord CE 2:n etukameraa nykymittareilla hyväksi.

Videokuvaus

Videokuvauksen puolella OnePlussan takaa löytyvä pääkamera osaa kuvata 4K-tarkkuudella, 30fps kuvanopeudella. Jos videon tarkkuutta laskee FullHD-tasoon, voi kuvanopeutta nostaa 60fps tasoon asti. Ultralaajakulmalla kuvattaessa suurin tarkkuus on FullHD, 60fps kuvanopeudella.

Videokuva on vastaavaa tasoa kuin valokuvienkin osalta: mukiinmenevää, muttei mitenkään erityisen hienoa. Mielenkiintoisena puolena mainittakoon se, että ultralaajakulman ja pääkameran välinen värisävyjen ero on silmämääräisesti merkittävästi pienempi videolla kuin tavallisia kuvia kuvattaessa.

Suorituskyky

Suorituskyvyn osalta OnePlus Nord CE 2:n toiminnasta vastaa MediaTek Dimensity 900 -järjestelmäpiiri. Lisäksi OnePlus on pitänyt siinä mielessä kiinni perinteistään, että laitteesta löytyy myös kiitettävä määrä käyttömuistia: Suomessa myytävässä mallissa käyttömuistia (RAM) on 8 gigatavun verran.

Dimensity 900 on varsin tyydyttävää, keskitasoista suorituskykyä tarjoileva järjestelmäpiiri ja käytännön elämässä Nord CE 2 suoriutuu perustoiminnoista varsin mukavasti. Mutta jälleen kerran vertailukohdaksi on pakko ottaa sisarmalli, "varsinainen" OnePlus Nord 2, joka käyttää saman valmistajan Dimensity 1200 -järjestelmäpiiriä.

OnePlus Nord CE 2 AnTuTu -suorituskykyOnePlus Nord 2 AnTuTu -suorituskyky

Näiden kahden osalta vaakakuppi on vahvasti alkuperäisen Nord 2 puolella: AnTuTu -suorituskykytesteissä Nord 2 naputtaa lähes 40% enemmän pisteitä tiskiin kuin Nord CE 2. Samaa tarinaa kertovat kaikki muutkin synteettiset testitulokset eri testausohjelmistoilla.

Käytännön elämässä Nord CE 2 on siis verkkoselailuun ja satunnaiseen kevyeen pelailuun varsin mainiosti sopiva keskitasoinen luuri, mutta edes omassa hintaluokassaan se ei millään muotoa tarjoa lähellekään parasta mahdollista suorituskykyä. Raskaampia pelejä pelaaville Nord CE 2 on ehdottomasti liian hidas, jopa keskihintaiseksi puhelimeksi.

Akkukesto ja lataus

Akkukeston osalta OnePlus Nord CE 2 tarjoaa varsin mukiinmenevän kokemuksen: puhelimen akku riitti omassa - varsin raskaassa - käytössämme järkiään aamusta iltamyöhään ilman välilatauksia, joka alkaa olemaan nykypäivänä jo turhankin harvinainen kokemus.

Testijakson aikana näytön kirkkaus pidettiin säännöllisesti täydellä käsisäädettävällä kirkkaudella, joten koko päivän kestävä akku on tässäkin mielessä erittäin kunnioitettava saavutus. Lisäksi Dimensity 900 -järjestelmäpiiri nakutti OnePlussan sisällä miellyttävän viileänä: havaittavaa puhelimen lämpenemistä ei tapahtunut käytössä missään vaiheessa.

Latauspuolella OnePlus on tehnyt muutoksia, jotka osittain tyydyttävät firman faneja, mutta osittain ovat selkeitä heikennyksiä aiempaan linjaan.

Vanha OnePlussan oma pikalataus on vaihtunut OnePlussan emoyhtiön Oppon pikalataukseen. Tätä ei oikeastaan huomaa juurikaan mistään, sillä laturit ja pikalataus ovat sinällään edelleen täysin keskenään yhteensopivat. Mutta nyt on luovuttu OnePlussan vanhoista Warp- ja Dash-nimistä laturin osalta ja siirrytty käyttämään Oppon SuperVOOC -nimeä lataustekniikalle.

OnePlus Nord CE 2 mukana tuleva 65W pikalaturi

Uudistuksen myötä laturin muoto on myös muuttunut: nyt tarjolla on leveä laturimötikkä, jossa keskellä on pistorasiaan liitettävä pistokeosa. Myös aiemmista latureista tuttu laturissa itsessään oleva USB-C -liitin on vaihdettu takaisin vanhaan, leveään USB-A -liittimeen. Puhelimeen kytkettävä johdon pää on sentään säilynyt USB-C -liittimenä.

Isoin heikennys tulee kuitenkin siitä, että mukana toimitettava laturi ei tue lainkaan USB-PD -standardia, eli sillä ei voi enää pikaladata muita laitteita ja muiden valmistajien kännyköitä. Samoin on käynyt puhelimelle itselleenkin: OnePlus Nord CE 2 ei tue lainkaan USB-PD -latausta, eli jos puhelinta haluaa pikaladata, se ei enää onnistu vaikkapa Samsungin laturilla, vaan ainoastaan OnePlussan / Oppon omalla laturilla.

Yhteensopivuus vanhojen OnePlussan latureiden kanssa on sentään säilytetty: eli jos nurkista löytyy vanha 30W OnePlussan laturi, latautuu OnePlus Nord CE 2 sitä käytettäessä edelleen 30W nopeudella.

Mukana toimitettava laturi on 65W eli todellinen pikalaturi, mihin tahansa keskihintaiseen kännykkään verrattuna. OnePlus itse lupaa Nord CE 2:n latautuvan 1 prosentista täyteen puolessa tunnissa. Omien testiemme mukaan väite pitää paikkaansa: kännykkä lataa todella hurjaa vauhtia, kuten OnePlussan kännykältä sopii odottaakin.

Latausnopeuteen tai akkukestoon OnePlussan uutuus ei missään nimessä kaadu. Mutta etenkin USB-PD -tuen poistaminen on ehdottomasti ikävä piirre, sillä se rajaa väistämättä sekä puhelimen että mukana toimitettavan laturin hyödyllisyyttä muussa käytössä.

OnePlussan Android

Uutisia seuraavat ovat hyvinkin perillä siitä, että OnePlussan oman Androidin tarina on parhaillaan saapumassa tietynlaiseen käännekohtaan. Jatkossa OnePlussan ja Oppon kännyköiden käyttöjärjestelmät yhdistyvät ja siirtyvät käyttämään Oppon ColorOS -versiota Androidista.

Monelle muutos ei ole mitenkään iso, mutta pitkän linjan OnePlus-faneille muutos voi olla tiukka paikka nieltäväksi. Lisäksi yhdistymisen vaikutuksia vaikkapa Android-päivitysten saatavuuteen ja nopeuteen on vielä toistaiseksi mahdotonta arvioida.

OnePlus Nord CE 2 toimitetaan valitettavasti Android 11 -käyttöjärjestelmällä, vaikka Android 12 on Googlen toimesta julkaistu jo vuoden 2021 syksyllä. Samalla myös OnePlussan päivityslupaus saa varjon ylleen, kun yhtiö kertoo tarjoavansa Nord CE 2:lle "kahden vuoden" Android-päivitykset.

Käytännössä muuttunut päivityslupaus tarkoittaa sitä, että puhelimelle on tulossa Android 12 -päivitys kesällä 2022 ja joskus vuoden 2023 aikana Android 13 -päivitys. Sen pidemmälle päivityksiä ei näillä näkymin ole puhelimelle tulossa.

Jos päivitykset ja tulevaisuus työntää mielestään hetkeksi syrjemmälle, on OnePlussan Android edelleen ilahduttavan kevyt, selkeä ja vailla ylimääräistä tauhkaa. Yhtiö on onnistunut pitämään tässä suhteessa linjansa: puhelinta ei tungeta täyteen esiasennettua sälää, josta ei pääse eroon hyvällä tahdollakaan.

Kevyt ja nopea, minimalistinen Android on aina ollut OnePlussan myyntivalteista - ja sama pitää paikkaansa myös OnePlus Nord CE 2:n kohdalla.

Yhteenveto

OnePlus Nord CE 2 ei ole missään mielessä huono puhelin. Se on tasaisen varma, keskihintainen peruspuhelin - lähes kaikin mahdollisin tavoin. Sen speksit ovat lähes kauttaaltaan keskitasoiset: kamerat ovat ok, suorituskyky on ok, näyttö on ok, ...

Keskinkertaisuuden keskeltä löytyy kuitenkin myös piristäviä piirteitä, kuten nopea 65W lataus, hyvä akkukesto, 3,5mm kuulokeliitäntä sekä muistikorttipaikka. Lisäksi laite on edullisista materiaaleistaan huolimatta erittäin laadukkaan oloinen ulkoisesti. Myös ohuelle rakenteelle ja hauskalle, persoonalliselle kamerakyhmylle pitää antaa iso peukku.

OnePlus Nord CE 2 on kuitenkin lähes mahdottoman paikan edessä laitteena. Sen markkinointilupaus on tuoda rakastetun "oikean" Nord-sarjan parhaat ominaisuudet tarjolle, karsien kaiken ylimääräisen pois. Mutta 369 euron hinnalla sen tie nousee käytännössä täysin pystyyn omassa kategoriassaan.

Mielestäni se on mainio kompromissi ominaisuuksiensa osalta, mutta sen oikea hinta olisi ehdottomasti alle 300 euroa - mielellään reilusti alle.

Vaihtoehdot

Tällä hetkellä OnePlus Nord CE 2 isoin ongelma on se, että sen isosisko, OnePlus Nord 2 maksaa täsmälleen saman verran kuin Nord CE 2 - ja on kaikin puolin parempi puhelin. Jo speksien vertailu OnePlus Nord CE 2 ja OnePlus Nord 2 välillä paljastaa armottomasti puhelinten väliset erot.

Näiden kahden väliltä valitsisin Nord CE 2:n oikeastaan vain ja ainoastaan siitä tapauksessa, että minun olisi aivan pakko saada puhelimeeni joko 3,5mm kuulokkeet tai muistikorttipaikka. Mitään muita perusteluja Nord CE 2:n puolesta on tässä kisassa vaikea keksiä.

Toinen kovasti kampoihin pistävä vaihtoehto on Samsung A52s 5G, joka maksaa tällä hetkellä 329 euroa - ja on monella tapaa parempi vaihtoehto sekin kuin Nord CE 2. (OnePlus Nord CE 2 vs Samsung Galaxy A52s 5G).

Lisäksi kampoihin pistää myös Xiaomi 11T, joka maksaa tällä hetkellä 349 euroa. Sekin tarjoaa monella osa-alueella parempia ominaisuuksia pienemmällä hinnalla kuin OnePlussan uutukainen (Xiaomi 11T vs OnePlus Nord CE 2).

Plussat

 • Nopea lataus
 • Hyvä akkukesto
 • Hyvä AMOLED-näyttö
 • Kevyt Android
 • 3,5mm kuulokeliitäntä
 • Muistikorttipaikka
 • Ohut
 • Tukeva fyysinen rakenne
 • Reilusti käyttömuistia

Miinukset

 • Kehno etukamera
 • Android 11 julkaisuhetkellä, epäselvä Android-päivityslupaus
 • Ei USB-PD -pikalatausta
 • Kamerat kierrätetty aiemmasta Nord CE -mallista
 • Hinta (369e) liian kallis ominaisuuksiin nähden

OnePlus Nord CE 2

Kokemuksia tästä tuotteesta? Kommentteja arvostelusta? Kerro!

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.