Android 12L saapuu Samsungin, Lenovon ja Microsoftin laitteille tämän vuoden aikana

Janne Yli-Korhonen

Android 12L saapuu Samsungin, Lenovon ja Microsoftin laitteille tämän vuoden aikana
Google on julkistanut lopullisen version Android 12L -käyttöjärjestelmästä, jota esiteltiin ensimmäisen kerran lokakuun aikana. Kyseinen versio tuo uusia ominaisuuksia ja parannuksia taittuvanäyttöisille puhelimille ja tableteille.

Blogikirjoituksessa Google kertoo, että päivitys saapuu myöhemmin tämän vuoden aikana Samsungin, Lenovon ja Microsoftin laitteille.

Samsungin kohdalla tämä tarkoittaa, että päivitys saapuu Galaxy Z Fold -puhelimille ja Galaxy Tab -tableteille. Lenovolta löytyy myös tabletteja, mutta Microsoftin kohdalla päivitys saapuu kahta näyttöä käyttävälle Surface Duo -laitteelle.

Android 12L -versiossa isolla näytöllä ilmoitukset ja pikavalikon painikkeet on jaettu omiin sarakkeisiin, joka katselua ja käyttöä.

Android 12L:n ilmoitukset ja painikkeet eri sarakkeissaYksi merkittävimmistä uudistuksista on alareunan palkki, johon voi kiinnittää sovelluksia ja avata näitä nopeasti. Lisäksi versio parantaa esimerkiksi kahden sovelluksen käyttämistä vierekkäin ja asetuksiin tulee uusi kahden sarakkeen asettelu.

kahden sovelluksen käyttö vierekkäin


Android 12L nähdään vain muutamilla laitteilla, mutta tulevaisuudessa isommille laitteille tarkoitetut optimoinnit ovat laajemmin käytettävissä. Google kertoo, että Android 13 tulee sisältämään yhä enemmän ominaisuuksia ja toimintoja, joilla saa enemmän irti laitteen isosta näytöstä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi Poco M4 5G – hinta laskenut -37%

Xiaomi Poco M4 5G
146 € CDON
228 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Sony Xperia 5 V – hinta laskenut -27%

Oppo A78 – hinta laskenut -21%

Oppo A78
218 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 276 €

Apple iPhone SE (2022) – hinta laskenut -19%

Apple iPhone SE (2022)
402 € Hobby Hall
499 € Gigantti
499 € Power

Alin hinta viikko sitten: 499 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.