Suosittu Nova Launcher ja Sesame saivat uuden omistajan

Janne Yli-Korhonen

Suosittu Nova Launcher ja Sesame saivat uuden omistajan
Mobiililaitteilla analytiikkaa suorittava Branch on hankkinut Nova Launcherin, joka on Androidin yksi suosituimmista launcher-sovelluksista.

Launcher-sovelluksella eli aloitusnäyttösovelluksella voi helposti muuttaa Androidin aloitusnäyttöä ja muuta ohjelmistoa. Nova Launcher on yksi suosituimmista tällaisista sovelluksista. Sillä on yli 50 miljoonaa latauskertaa. Nova Launcher on ilmainen, mutta pienellä kertamaksulla saa lisää ominaisuuksia.

Lehdistötiedotteen mukaan Branchin alaisuudessa Nova jatkaa toimintaansa samalla tavalla, mutta uuden omistajan alaisuudessa sovellukselle pystytään tuomaan uusia ominaisuuksia.

Novan avulla Branch pyrkii suorittamaan testejä ja saamaan niistä Novan yhteisön avulla palautetta ennen kuin kyseiset ominaisuudet skaalataan suuremman yleisön käyttöön.Nova Launcherin kehittäjä Kevin Barry kertoo Nova Launcherin nettisivuilla, että ilmainen versio tulee jatkossakin pysymään ilmaisena eikä siihen lisätä mainoksia. Myös maksullinen Prime-versio tulee olemaan jatkossakin saatavilla.

Kevin kertoo, että Branch haluaa mitata Branchin inspiroimien ominaisuuksien käyttöä Novassa. Nova on jo aikaisemmin sisältänyt analytiikkaa, josta käyttäjä voi halutessaan kieltäytyä. Kieltäytyminen on jatkossakin mahdollista.

Branchin alaisuuteen siirtyy samalla myös Sesame Search, joka Androidilla toimiva yhteystietojen hakukone. Nova ja Sesame ovat jo muutaman vuoden ajan tehneet yhteistyötä.

Sekä Novan että Sesamen nykyiset työntekijät jatkavat työskentelyä myös Branchin alaisuudessa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 10 – hinta laskenut -47%

Realme 10
149 € CDON
312 € Hobby Hall
371 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 282 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -41%

Honor Magic4 Lite
129 € DNA
221 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 220 €

Oppo Reno10 Pro – hinta laskenut -40%

Oppo Reno10 Pro
600 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 992 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.