Apple: Kyllä, USB-C tulee käyttöön iPhonessa

Petteri Pyyny

Apple: Kyllä, USB-C tulee käyttöön iPhonessa
Euroopan Unioni sai vuosien junnaamisen jälkeen vihdoin lokakuun 2022 alussa aikaiseksi lain, joka tekee USB-C:stä pakollisen EU:ssa.

Käytännössä ainoa puhelinvalmistaja, joka ei ole siirtynyt USB-C:n käyttöön, on tietystikin Apple. Yhtiö ei ole tähän saakka kommentoinut päätöstä sen kummemmin, mutta nyt yhtiön markkinointijohtaja Greg Joswiak on vihdoin julkisesti kommentoinut tilannetta.

Greg Joswiak kertoi Wall Street Journalin haastattelussa yhtiön ottavan USB-C;n käyttöön myös iPhone-mallistossa. Hänen kommenttinsa aiheeseen oli yksinkertaisesti se, että "Tietysti tulemme noudattamaan lainsäädäntöä".

Vaikka iPhonen Lightning-liitännästä on tehty jokseenkin merkitystään suurempi asia, on monella vannoutuneella Apple-fanilla mennyt jostain syystä ohi silmien se, että Apple on jo pala kerrallaan viime vuosien aikana siirtynyt USB-C:n käyttöön tuotteissaan. Jo aiemmin osa iPad-mallistosta siirtyi käyttämään USB-C:tä ja hiljattain julkaistu uusin iPad-mallisto sinetöi siirtymän. Nyt sekä Mac-tietokoneet että iPadit ovat jo siirtyneet USB-C:n käyttöön.Euroopan Unionin USB-C -laki on itse asiassa paljon merkittävämpi kuin pelkästään iPhonejen latausliitännän pakottaminen samaan muottiin muiden kanssa. Kävimme läpi USB-C -lainsäädännön ja sieltä löytyy monia merkittäviä kohtia kuten mm. langattomien kuulokkeiden ja kannettavien tietokoneiden siirtyminen USB-C -latausliittimen käyttöön sekä etenkin se, että jatkossa kaikkien laitteiden pitää tukea USB PD -pikalatausstandardia.

Aiemmin esitettyjen arvioiden mukaan iPhonet siirtyisivät USB-C:n käyttöön vuoden 2023 aikana. Joswiak kieltäytyi kommentoimasta sitä, aikooko yhtiö jatkaa iPhoneissa Lightning-liitännän käyttöä Euroopan ulkopuolella. Todennäköisesti näin ei ole, onhan yhtiö sen verran päättäväisesti siirtynyt USB-C:n käyttöön jo muissa tuotteissaan - täysin vapaaehtoisesti ja globaalisti.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G (global) – hinta laskenut -33%

Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G (global)
167 € CDON
249 € Multitronic
275 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 248 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -25%

Honor Magic4 Lite
149 € Power
175 € CDON
199 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 199 €

Xiaomi 12X – hinta laskenut -20%

Xiaomi 12X
545 € Hobby Hall
689 € Korhone.com
933 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 683 €

Xiaomi POCO F4 – hinta laskenut -20%

Xiaomi POCO F4
455 € Hobby Hall
565 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 565 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.