Samsung Exynos -piirisarjassa haavoittuvuuksia - WiFi-puhelut kannattaa laittaa pois päältä

Janne Yli-Korhonen

Samsung Exynos -piirisarjassa haavoittuvuuksia - WiFi-puhelut kannattaa laittaa pois päältä
Googlen tietoturvaan keskittyvä tutkimusryhmä Project Zero löysi jo loppuvuodesta 2022 18 haavoittuvuutta, jotka koskettavat Samsungin Exynos -piirisarjoja, mutta toistaiseksi näitä haavoittuvuuksia ei ole paikattu.

Asiasta varoittaa Suomessa nyt liikenne- ja viestintävirasto Kyberturvallisuuskeskus, joka kertoo, että haavoittuvuuksien hyväksikäyttö mahdollistaa mielivaltaisen koodin suorittamisen kohdelaitteessa.

Kyberturvallisuuskeskus kertoo, että Samsung Exynos -piirisarjassa olevassa baseband -komponentissa on havaittu useita kriittisiä haavoittuvuuksia. Haavoittuvuuksia voidaan hyväksikäyttää ilman käyttäjän toimia. Haavoittuvuuksien hyväksikäyttöön riittää, että hyökkääjä tietää uhrin puhelinnumeron.

Kaikkien haavoittuvuuksien tietoja ei ole vielä julkistettu.

Toistaiseksi haavoittuvuuksiin ei ole saatavilla korjaavaa päivitystä, mutta rajoituskeinoja löytyy.Haavoittuvuuksien hyväksikäyttöä voi rajoittaa sammuttamalla Wi-Fi puhelut ja VoLTE -ominaisuuden (Voice-over-LTE) laitteen asetuksista. Ominaisuuksien sammuttaminen vaihtelee puhelinmalleittain. Se voi löytyä avaamalla asetuksista kohdan yhteydet, josta tulee valita matkapuhelinverkot. Samsungin laitteissa puhelimen pikavalikossa voi olla myös painike tähän toimintoon.

Kannattaa myös huomioida, että WiFi-puhelut eivät toimi kaikissa liittymissä ja SIM-korteissa.. Lisätietoa ja ohjeita saa operaattoreiden sivuilta. Elisan ohjeet näet täältä, Telian täältä ja DNA:n täältä.

Haavoittuvuus koskettaa useita Samsungin puhelimia. Näitä ovat esimerkiksi Galaxy S22, A71, A53, A33, A21s, A13, A12 ja A04. Lisäksi haavoittuvuus koskettaa tiettyjä Vivon laitteita ja Googlen Pixel 6- ja Pixel 7-malleja sekä Exynos Auto T5123 -piirisarjaa käyttäviä ajoneuvoja.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G (global) – hinta laskenut -33%

Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G (global)
167 € CDON
259 € Multitronic
275 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 248 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -25%

Honor Magic4 Lite
149 € Power
175 € CDON
199 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 199 €

Xiaomi POCO F4 – hinta laskenut -20%

Xiaomi POCO F4
455 € Hobby Hall
565 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 565 €

Oppo A17 – hinta laskenut -20%

Oppo A17
118 € Multitronic
148 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 148 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.