Android 14 -päivitykset: Näille puhelimille päivitys aikanaan saapuu (tilanne 19.5.2023)

Petteri Pyyny

Android 14 -päivitysseuranta: Näille puhelimille päivitys aikanaan saapuu - ja näille beta on jo saatavissa, mukana mm. OnePlus ja Xiaomi
Google on jo julkaissut ensimmäiset betaversiot tulevasta Android 14 -käyttöjärjestelmästä. Lopullinen, kuluttajille tarkoitettu versio Android 14:sta saapuu syksyllä 2023, jonka jälkeen myös muut valmistajat voivat alkaa päivittämään mallistojaan uuteen käyttöjärjestelmään.

Listaamme tällä sivulla jatkuvasti päivittyvää listaa puhelinmalleista, joille Android 14 on tietojemme mukaan tarkoitus julkaista. Listalle luonnollisesti lisätään suurin osa vuoden 2023 aikana julkaistavista puhelimista, mikäli niiden valmistaja lupaa puhelimelleen Android-päivityksiä.

Etenkin vanhempien puhelinten osalta listaa kannattaa tutkia tarkkaan, sillä valmistajien päivityslupaukset ovat eriytyneet toisistaan viime vuosina merkittävästi: osa valmistajista lupaa puhelimilleen jopa viiden vuoden päivityskaarta, kun taas joillain puhelinmalleilla Android-päivityksiä ei ole luvassa kuin yksi, jos sitäkään.

Mielenkiintoa lisää myös se, että jotkut valmistajat ovatkin pidentäneet päivitystukea malleille - eli jollekin puhelinmallille on julkaisun yhteydessä luvattu vaikkapa kaksi Android-päivitystä, mutta lupaus onkin yllättäen pidennetty kolmeen. Koetamme pitää listan näiltäkin osin ajan tasalla.

Listamme pohjautuu tiedossa oleviin päivityslupauksiin ja kännyköiden vertailupalvelumme tietoihin, julkaisuajankohtineen. Lisäksi olemme käyttäneet pohjatietoina mm. valmistajien virallisia päivityslupauksia sekä tietoja uusien puhelinten julkaisun yhteydessä mainittuja päivitysaikatauluja. Lista tulee päivittymään jatkuvasti, sitä mukaa kuin valmistajien suunnitelmat tarkentuvat.

Yksi merkittävä, sekoittava seikka listalla liittyy Xiaomin puhelimiin, joihin lasketaan mukaan myös POCOn puhelimet: Yhtiön oma Android-"skini" kulkee yhden numeron edellä. Eli jos saat puhelimeesi MIUI14 -päivityksen, se ei tarkoita sitä, että puhelimellesi olisi tullut Android 14 -päivitys. Sen sijaan päivitys pohjautuu todennäköisesti Android 13:een.

Lopuukeväästä 2023 myös muut valmistajat kuin Google saivat ensimmäiset Android 14 -kokeiluversiot julki käyttäjilleen. Mukana Android 14 beta-ohjelmassa ovat mm. OnePlus sekä Xiaomi. Näiden tiettyjen puhelinmallien omistajat voivat halutessaan kokeilla jo sitä, miltä Android 14 näyttää ja tuntuu - vaikka käyttöjärjestelmä ei olekaan vielä likimainkaan valmis. Virallisesti kokeiluversiot on tarkoitettu sovelluskehittäjille, jotka voivat testata sovellustensa toimivuutta tulevalla Androidille jo etukäteen, mutta uskaliaat "taviskäyttäjät" voivat toki hypätä leikkiin mukaan - kunhan ymmärtävät sen, että kyseessä on keskeneräinen kokeiluversio Androidista.
Asus

Näille malleille päivitys on luvattu julkaista:

Fairphone

Näille malleille päivitys on luvattu julkaista:

Google

Beta-versio saatavilla:Näille malleille päivitys on luvattu julkaista:

Honor

Näille malleille päivitys on luvattu julkaista:Motorola

Näille malleille päivitys on luvattu julkaista:

Nokia

Näille malleille päivitys on luvattu julkaista:

Nothing

Beta-versio saatavilla:OnePlus

Beta-versio saatavilla:Näille malleille päivitys on luvattu julkaista:

Realme

Beta-versio saatavilla:Näille malleille päivitys on luvattu julkaista:


Samsung

Näille malleille päivitys on luvattu julkaista:

Sony

Näille malleille päivitys on luvattu julkaista:


Xiaomi

Beta-versio saatavilla:Näille malleille päivitys on luvattu julkaista:

Jos haluat seurata tämän hetken tilannetta jo julkaistun Android-version osalta, suosittelemme seuraamaan Android 13 -päivitysseurantaamme.EDIT 18.4.2023: Päivitetty lista ajan tasalle uusimpien päivityslupausten ja tuotejulkistusten tietojen pohjalta.

EDIT 19.5.2023: Päivitetty lista ajan tasalle uusimpien puhelinmallien ja päivityslupausten osalta. Päivitetty ensimmäiset Android 14 beta-tiedot muiltakin valmistajilta kuin Googlelta.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A16 – hinta laskenut -39%

Oppo A16
79 € DNA
229 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Samsung Galaxy Note20 Ultra – hinta laskenut -38%

Samsung Galaxy Note20 Ultra
599 € Teleoutlet
945 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 966 €

Xiaomi Redmi 9A – hinta laskenut -28%

Xiaomi Redmi 9A
69 € Power
97 € Hobby Hall
103 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 95 €

Motorola Defy (2021) – hinta laskenut -21%

Motorola Defy (2021)
232 € CDON
329 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 293 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.