Opas: Näin asennat Threads -sovelluksen

Petteri Pyyny

Opas: Näin asennat hypetetyn Threads -sovelluksen, vaikka se ei ole saatavilla Euroopassa
Tänään avattiin Facebookin emoyhtiön Metan uusin sosiaalisen median alusta, Threads.

Threads on siis "Instagram ilman kuvia" tai vielä tarkemmin, Twitter ilman Elon Muskia.

Palvelu on saatavilla yli 100 maahan, mutta Euroopan Unionin alueella olevat käyttäjät eivät palvelua pääse käyttämään. Taustalla on todennäköisesti Metan huoli siitä, että palvelun käyttöehdot eivät ole yhteensopivia EU:n tiukkojen yksityisyyslakien kanssa.

Rajoitukset ovat kuitenkin hyvin yksinkertaisesti kierrettävissä, eivätkä vaadi edes VPN-yhteyden käyttöä. Ainoa rajoitus on se, että Threadsin virallinen sovellus ei ole ladattavissa Applen tai Googlen sovelluskaupasta, jos olet eurooppalainen käyttäjä.

Androidilla tilanteen saa kierrettyä asentamalla epävirallisesta lähteestä ladatun .apk -tiedoston puhelimeen. Kannattaa lukaista saatteeksi oppaamme siitä, miten .apk -tiedosto asennetaan Androidiin.Lataamalla sovelluksia virallisen sovelluskaupan ulkopuolelta altistuu tietysti riskeille, mutta muutama epävirallinen latauspaikka on kohtuullisen luotettavaksi todettu. Yksi näistä on mielestämme APKMirror.com, mutta emme kuitenkaan ota mitään vastuuta kyseisen sivuston tiedostoista ja niiden turvallisuudesta.

Kannattaa myös huomata, että monissa APK-latauspalveluissa on tarjolla useampia versioita sovelluksesta. Android-puhelimissa välttele x86 -maininnalla merkittyjä versioita, ne on tarkoitettu Androidia käyttäville tietokoneille.

iPhonen käyttäjille vastaavaa vaihtoehtoa ei ole, vaan Apple-tili pitäisi saada siirrettyä eri maata käyttämään - ja homma vaatinee myös VPN-yhteyden käyttöä, eikä sen toimivuudesta ole silloinkaan varmuutta.

Jos pääsit palveluun, pistä AfterDawnin suomenkielinen tili seurantaan:

AfterDawn Suomi Threadsissa

Palvelu käyttää Instagramin käyttäjätunnuksia, eli sinne ei luoda omaa Threads-tiliä, vaan sisäänkirjautuminen tapahtuu Instagram-tunnuksilla.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 10 – hinta laskenut -47%

Realme 10
149 € CDON
312 € Hobby Hall
371 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 282 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -41%

Honor Magic4 Lite
129 € DNA
221 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 220 €

Oppo Reno10 Pro – hinta laskenut -40%

Oppo Reno10 Pro
600 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 992 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.