Apple suunnittelee tekniikkaa, jolla iPhonen voisi päivittää jo myyntipakkauksessa

Petteri Pyyny

Applen suunnitelma: iPhonen voisi päivittää avaamatta edes myyntipakkausta
Uuden kännykän käyttöönotossa on omat tanssiaskeleet, jotka jokainen puhelinta vaihtanut tunnistanee varsin hyvin. Yksi vaiheista on yleensä se, että puhelimen käyttöjärjestelmä pitää päivittää uusimpaan versioon. Tämähän johtuu tietysti siitä, että puhelimeen on asennettu tehtaalla sen hetkinen uusin käyttöjärjestelmän versio, mutta siinä vaiheessa, kun ostaja saa puhelimen käsiinsä, on vähintäänkin jokin tietoturvapäivitys ehtinyt tupsahtaa puhelimeen - jota siinä ei tietenkään ole.

Nyt huhujen mukan Apple olisi keksinyt tavan automatisoida tämän vaiheen jo myymälässä. Bloombergin mukaan yhtiö suunnittelee tekniikkaa, jossa ostohetkellä kauppa voisi päivittää puhelimen asiakkaan puolesta - avaamatta myyntipakkausta.

Kuvauksen mukaan iPhonen myyntipakkaus asetettaisiin Applen omalle eräänlaiselle tablettia muistuttavalle alustalle. Alusta lähettäisi myyntipakkauksen läpi sammutetulle ja käyttämättömälle puhelimelle herätyssignaalin, joka käynnistäisi puhelimen. Käynnistyssignaali aktivoisi samantien sen, että puhelin lataisi itselleen uusimman käyttöjärjestelmän version, päivittäisi sen itseensä ja lopuksi sammuttaisi jälleen itsensä.Tiedossa ei ole, ottaisiko puhelin yhteyttä kaupan WiFi-verkkoon vai lähettäisikö päivitysalusta uusimman käyttöjärjestelmäversion suoraan laitteelle. Mutta huhun mukaan palvelu olisi tulossa tarjolle Applen omiin kauppoihin jo vuoden 2023 lopulla.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -25%

Xiaomi 13 Pro
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -11%

Motorola Moto E22i
77 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 87 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.