Presidentti ei armahtanut: Applen kellojen myyntikielto voimaan

Petteri Pyyny

Yhdysvaltain presidentti ei antanut armoa Applelle: yhtiön älykellot myyntikieltoon Yhdysvalloissa
Apple veti juuri ennen joulua pois myynnistä kaikki Apple Watch Series 9 ja Apple Watch Ultra 2 -älykellot Yhdysvaltain markkinoilta.

Taustalla on lääketeknologiayhtiö Masimon patenttien rikkominen. Apple ei ole suostunut lisensoimaan Masimon patentteja älykelloihinsa, mutta oikeusistuimen mukaan käyttää kelloissaan Masimon kehittämää teknologiaa.

Päätöksen seurauksena kaikki uudet Applen kellot ovat nyt täydellisessä myyntikiellossa Yhdysvalloissa. Apple on vetänyt kellot pois omista kaupoistaan, mutta myös kaikilta jälleenmyyjiltä.

Yhtiö oli tehnyt anomuksen Yhdysvaltain presidentin kanslialle, Valkoiseen taloon, jotta myyntikielto olisi peruttu. Valkoinen talo kuitenkin epäsi pyynnön ja näin ollen Applen tuotteiden myyntikielto astui voimaan koko Yhdysvaltain alueella.Seuraavaksi juttu siirtyy vetoomustuomioistuimen käsittelyyn. Vetoomustuomioistuimessa käsitellään sitä, voisiko myyntikiellon poistaa, jos Apple tekee kelloihinsa merkittäviä muutoksia. Käytännössä muutoksilla pyrittäneen kiertämään Masimon patentit. Vetoomustuomioistuin käsittelee asiaa aikaisintaan tammikuun 12. päivä.

Myyntikielto ei vaikuta Yhdysvaltain ulkopuolisissa markkinoissa Applen kellojen saatavuuteen mitenkään. Mutta mikäli Applen kiemurtelut oikeudessa eivät tuota yhtiölle suotuisia tuloksia, on todennäköistä että Masimo haluaa vastaavan myyntikiellon voimaan myös mm. Euroopassa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C30 – hinta laskenut -39%

Realme C30
84 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 136 €

Motorola Moto G73 – hinta laskenut -38%

Motorola Moto G73
119 € DNA
168 € Power
169 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 191 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -25%

Sony Xperia 1 V
999 € Verkkokauppa.com
999 € Gigantti
999 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1330 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.