Nyt voit hankkia Elisalta itsenäistä 5G-verkkoa hyödyntävän puhelinliittymän

Janne Yli-Korhonen

Nyt voit hankkia Elisalta itsenäistä 5G-verkkoa hyödyntävän puhelinliittymän
5G-verkot alkoivat yleistymään vuonna 2019. Uuden sukupolven verkko tarjoaa parempaa nopeutta pienemmällä viiveellä. Nyt mobiiliverkon kehityksessä otetaan seuraava askel eteenpäin, kun itsenäinen 5G-verkko (5G Standalone) tulee täysimittaisesti kaiken kansan saataville.

Ensimmäisenä kuluttaja-asiakkaat voivat hyödyntää itsenäistä 5G-verkkoa Elisan toimesta, joka on tänään 8.2. tuonut ensimmäiset 5G+ -liittymät saataville.

Vaihtoehtoja on tässä vaiheessa kaksi. 5G+ Rajaton 1000M tarjoaa 49,99 euron kuukausihinnalla rajattoman 1000 megan netin Suomessa, Pohjolassa ja Baltiassa ja 53 gigatavua dataa kuukaudessa EU:ssa, kun taas 5G+ Premium tarjoaa 60 euron kuukausihinnalla aina nopeimman netin Suomessa, Pohjolassa ja Baltiassa, ja 100 gigatavua dataa EU:ssa.

Yrityksille liittymät tulevat saataville myöhemmin kevään aikana ja lisäksi 15.2. tulee myyntiin Suomen ensimmäinen itsenäistä 5G-verkon viipalointia (Slicing) hyödyntävä ruuhkaton 5G-Omakaista kodin yhteys.Elisa otti itsenäisen 5G-verkon käyttöön kesällä 2021 ensimmäisenä operaattorina Pohjoismaissa ja testasi sitä ensimmäisten kuluttajien käytössä viime vuoden lopulla.

Elisa kertoo, että tähän asti 5G-verkko on toiminut osin 4G-verkon varassa, mutta itsenäinen 5G-verkko toimii nimensä mukaisesti itsenäisesti. Näin 5G-verkon täysi potentiaali saadaan hyötykäyttöön.

Itsenäisessä 5G-verkossa toimivassa puhelinliittymässä yhteyden laatu on entistä parempi ja jopa 50 prosenttia lyhyempi viive. Lisäksi itsenäiseen 5G-verkkoon kytketyn laitteen akku kestää jopa 15-20 prosenttia pidempään, Elisa kertoo.

"Käyttäjän saamien hyötyjen ja virransäästön lisäksi itsenäinen 5G-verkko jatkaa mobiiliverkon energiatehokkuuden kehittymistä ja siirrettyä datamäärää kohden kuluu vähemmän energiaa kuin vanhemmilla verkkoteknologioilla", kertoo Elisan kuluttajien liittymistä vastaava liiketoimintajohtaja Ilkka Pohtola.Itsenäistä 5G-verkkoa varten käytössä tulee olla sitä tukeva laite. Elisan mukaan alkuvaiheessa tällaisia ovat Samsungin Galaxy S23 -sarja, Samsung Galaxy A34 5G, Nokia G42, Nothing Phone (2), Sony Xperia 1 V ja Sony Xperia 5 V.

Lanseerausten ja päivitysten myötä laitteiden määrä tulee kevään aikana kasvamaan selkeästi.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1217 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.